1. Avaleht
  2. Toode
  3. Renault avalikustas uue Twingo
Renault avalikustas uue Twingo

Renault avalikustas uue Twingo

Renault_1Uue Twingo jaoks ammutasid Renault’ insenerid ja disainerid inspiratsiooni esialgse Twingo ja Renault 5 pärandist. Tulemuseks on uus, innovaatiline ja väle auto. Renault pakib lahti uue, neljas silmatorkavas värvis ja tõeliselt enesekindla olemusega Twingo.

2008. aastal alustasid Renault’ insenerid ja disainerid uue põlvkonna Twingo loomist eesmärgiga taaselustada 1992. aastal turule toodud esialgsele Twingole iseloomulik uuenduslik vaim. Missioon oli raske, ent nad seadsid endale kõrged eesmärgid ning otsustasid jääda truuks kiiresti Renault’ loovuse sümboliks saanud ikoonilise mudeli taga olnud filosoofiale.

Eesmärgiks oli luua veelgi ruumikam ja väledam, ent väiksema pindalaga linnaauto ja nii hakkas vormi võtma taha paigutatud mootorile ülemineku idee, ehkki sellega kaasnesid suuremad arenduskulud.

Renault’ mõtted kajasid vastu Daimleri omadelt, kus samal ajal kaaluti ideid Smarti uue põlvkonna kahe- ja neljakohaliste versioonide jaoks. 2010. aastal sõlmisid kaks ettevõtet strateegilise koostöö lepingu, mis andis ametlikult rohelise tule uue Twingo ning uue põlvkonna kahe- ja neljakohalise Smarti ühiseks väljatöötamiseks.

Mootori paigutamine auto tagumisse ossa on väikse linnaauto jaoks oluline pluss, kuna see vabastab ruumi ees ja kiirendab märkimisväärselt pööramistsüklit.

Koos väiksema mootoribloki kasutamisega ja rataste asetamisega päris auto nurkadesse vabastab taha paigaldatud mootor ka lisaruumi salongis, lisaks võib uus Twingo uhkeldada ka üldjuhul järgmisesse segmenti kuuluvatele mudelitele omase teljevahe ja ruumika interjööriga.

Tänu kiirele juhitavusele, ruumikale salongile ja väiksele ninale on uue Twingo puhul esindatud kõik põhitõed, mis tõid esialgsele 1992. aastal Pariisi autonäitusel avalikkuse ette toodud Twingole nii suure edu.

Renault_2

Sarnaselt Renault’ 2013. aastal esitletud ideeautodega Twin’Z ja Twin’Run õhkub ka uuest Twingost isiksust.

Uus Twingo tuuakse nagu selle eelkäijagi turule neljas eredas populaarses toonis (helesinine, valge, kollane ja punane), mis on märk sellest, et Twingo vaim on tõepoolest täielikult naasnud!

Muud omadused on saanud tugevat inspiratsiooni Renault 5-st, nii uue Twingo tagaklaasi kallakus kui selle laiades õlgades on kohe esimesest päevast väga populaarseks saanud taga paikneva mootoriga Renault 5 hõngu.

Esiosa on kujundatud kaubamärgi uues stiilis, sealhulgas mustale taustale paigutatud silmatorkav Renault’ logo. Uue Twingo väljendusrikast pilku tugevdavad suured esilaternad, mille peal asuvad suunatuled, ning LED-päevasõidutuled, milles on ühendatud kõrgtehnoloogia puudutus ja mudeli eelkäijate kaja. Uue Twingo jooned annavad sellele rõõmsa, ent tugeva välimuse, äratuntavad iseloomulikud tuled teevad aga väikeauto isiksuse veelgi elavamaks.

Uue Twingo laia klaasluugi originaalsus annab olulise panuse auto tagaosa modernsusesse, tagatuled on aga tagaluugile loomulikuks pikenduseks.

Samal ajal teeb uue linnaauto viieukseline struktuur – mudeli ajaloos esmakordne – selle mitmekülgsemaks.
Uue Twingo puhul on tegelikult üle võetud mõni selle venna, uue Clio edu võti, sealhulgas sile profiil, tagauste peidetud lingid ja palju võimalusi auto isikupärastamiseks tänu korpuse värvivalikule ja personaliseeritavatele välisviimistluselementidele, nagu uksepeeglid, kaitsvad ehisliidud külgedel ja kleebised. Korpuse neli värvi ja personaliseerimisvõimalused tähendavad, et uus Twingo võib omaks võtta erinevad hoiakud – naiseliku või meheliku, linlikust sportlikuni.

„Uue Renault Twingo inspiratsiooniks ei olnud ainult esialgne Twingo, vaid ka Renault 5,” ütles Renault’ tööstusdisainijuht Laurens van den Acker. „See on uus lähenemine linnaautole, mille puhul rõhutatakse uuenduslikkust joonte ja ülesehituse osas. Uus Twingo on lõbus, mänguline ja elav linnaauto,“ lisas van den Acker.

4. märtsil 2014. aasta Genfi autonäitusel jõuab kätte uue Twingo sisemuse kord astuda avalikkuse ette. Nagu Twingo välisjoonte paberile panemise puhul, ammutas disainimeeskond ka siin inspiratsiooni mudeli pärandist ning pakkus välja värvika ja rõõmsa salongi, mis on geniaalselt läbi mõeldud kasutajasõbraliku igapäevase mitmekesisuse pakkumiseks.

Head Uudised GoodNews