1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. RIIGIKAITSE I Nordica ja Xfly soosivad oma töötajate osalemist riigikaitse õppustel
RIIGIKAITSE I Nordica ja Xfly soosivad oma töötajate osalemist riigikaitse õppustel

RIIGIKAITSE I Nordica ja Xfly soosivad oma töötajate osalemist riigikaitse õppustel

Eesti riiklik lennundusgrupp Nordic Aviation Group, mis opereerib kahte lennufirmat Xfly ja Nordica otsustas toetada oma riigikaitselistel õppustel osalevaid töötajaid.

Ettevõtte tegevjuht Jan Palmér tõdes, et vastav otsus on Nordic Aviation Groupile (NAG) märgiline. “Ettepaneku toetada riigikaitselistel õppustel olevaid töötajaid tegi üks meie oma töötaja. See oli tänuväärne ettepanek, sest tänases geopoliitilises olukorras tuleb tunnustada, tänada ja toetada kõiki neid inimesi, kes meie riigi kaitsel on valmis aktiivselt osalema,” sõnas Palmér . “Mul on siiras hea meel, et saame anda oma panuse. Soovime selle sammuga olla vastutustundlik tööandja ning heaks eeskujuks teistele lennuettevõtetele üle kogu Euroopa.”

Kaitseressursside Ameti peadirektor Anu Rannaveski ütles, et Nordic Aviation Groupi otsus kompenseerida oma töötajatele riigikaitselistel õppustel osalemise eest palk ja maksta preemiat on tänuväärne algatus ning loodetavasti liituvad selle initsiatiiviga tulevikus ka teised ettevõtted.

„Hästi toimiv kaitseväe ja reservväelaste tööandjate koostöö on üks laiapõhjalise riigikaitse alustalasid,“ tõdes Rannaveski.

Nordica ning Xfly turundus- ja kommunikatsioonijuht Airi Kaunissaare selgitas, et kompensatsioonikord jääb kehtima kõikide riigikaitseliste õppuste puhul nüüd ja edaspidi. “Äsja sisse viidud kord on juba toonud ettevõttes edu – meie töötajatest osaleb tänavu Kevadtormil rohkem inimesi kui varasematel aastatel. Julgustame oma inimesi õppustest osa võtma ja end ka järgmistele registreerima. Samuti julgustame kõiki Eesti ettevõtteid oma töötajaid õppustel osalemisel abistama.” 

Airi Kaunissaare. Foto: Nordica

Vastavalt otsusele hüvitab NAG osalejatele palga täies mahus, samuti makstakse riigikaitse kohustuse täitjatele preemiat. 

  • Eesti lennundusgrupp värbab aktiivselt juurde uusi spetsialiste oma karjääriportaali jobs.nagroup.ee kaudu ning koolitab uusi piloote oma MPL õppeprogrammi alusel.
Head Uudised GoodNews