1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tublid noored! Tunnustati Eesti parimaid õpilasfirmasid
Tublid noored! Tunnustati Eesti parimaid õpilasfirmasid

Tublid noored! Tunnustati Eesti parimaid õpilasfirmasid

Eesti E-kaubanduse Liit aitas valida ja tunnustada Eesti parimaid õpilasfirmasid, žürii hinnangul jõuaksid paljud ideed paari aastaga miljoni-ettevõtteks.

Konkursi “Eesti parim õpilasfirma 2023″ auhind parima e-poe eest läks Eesti E-kaubanduse Liidu poolt Hugo Treffneri Gümnaasiumi Õpilasfirmale RUF, mis toodab taaskasutatud auto turvavöödest koerte kaelarihmasid ja trakse.

Eesti E-kaubanduse Liidu teise eripreemia „Potentsiaaliga äriidee” noppis aga Tallinna Lilleküla Gümnaasiumi Õpilasfirma HILK ja nende korduvtäidetavad deodorandid.

Hilk – e-poe 2. preemia
Foto: E-kaubanduse Liit

„Näen, kuidas noortel on nii palju ägedaid ja suurejoonelisi ideid, mis väärivad esiletõstmist ja toetamist. Võitjad andsid tagasisidet, et investeerivad auhinnaraha õpilasfirma arendusse ja turundusse ehk et nad mõtlevad lisaks ka väga strateegiliselt,” kiitis Eesti E-kaubanduse Liidu tegevjuht Tõnu Väät. Eesti E-kaubanduse Liit andis preemiana parimale õpilasfirma e-poele 1000 eurot ja parima potentsiaaliga äriideele 500 eurot.

Eesti parima Õpilasfirma tiitli viisid sel aastal koju aga Võru Gümnaasiumi 11. klassi õpilased Õpilasfirmast MilSpray. Noored gümnasistid on turule toonud militaarspreivärvi, millele on oma heakskiidu andnud ka Kaitseväe juhataja kindral Martin Herem.

Žüriiliikmete sõnul oli Õpilasfirmade tase tänavu erakordselt kõrge ja oli mitmeid meeskondi, kes suudaks päris firmana jõuda paari aastaga miljonieurose käibega ettevõtteks.

Parimaid Õpilasfirmasid valiti sel aastal juba 28. korda. Õpilasfirma on Junior Achievement Eesti ettevõtlusõppe programm, mille kaudu saavad noored reaalse ettevõtluskogemuse. Sel õppeaastal tegutses Eestis 412 Õpilasfirmat ja 87 minifirmat rohkem kui 120 gümnaasiumis, kutse- ja põhikoolis.

  • Eesti E-kaubanduse Liit on juhtiv katusorganisatsioon, kuhu kuulub üle 500 ettevõtte. Liit korraldab ka veebipoodide populaarset ühiskampaaniat E-smaspäev ja väljastab Turvalise Ostukoha usaldusmärgist.
Head Uudised GoodNews