1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Rimi katsetab e-poes Norra firma Packoorangi korduskasutusega kotte
Rimi katsetab e-poes Norra firma Packoorangi korduskasutusega kotte

Rimi katsetab e-poes Norra firma Packoorangi korduskasutusega kotte

Rimi alustab katsetusi eesmärgiga vahetada tulevikus kõigis Baltimaade e-poodides paberkotid välja korduskasutatava pakendi vastu.

Rimi pakendab klientide e-poe ostud kilekoti asemel looduskeskkonda vähem koormava variandina paberkottidesse, aga täna ollakse valmis järgmiseks sammuks. Norra idufirma Packoorangi pakutud kahe koti näidised jõudsid Rimisse ja nüüd algab nende testimine: mitmele pesemiskorrale kott vastu peab, kui palju selleks kulub ressursse (vesi, tööjõud jne), kuidas klient saab mugavalt pakendi tagastada jne. Hetkel ei ole veel otsustatud, millises Balti riigis testimisega alustatakse.

„Talupojamõistus ütleb, et korduskasutatava pakendi süsteem on lihtne: võta kott ja kasuta mitu korda, aga tegelikkuses on erinevaid nõudeid päris palju ja me arendame täiesti uut toodet. Näiteks peab pakend olema lihtne puhastada, materjali kvaliteet peab kannatama toiduga kokkupuutumist ja see ei tohi sisaldada PVC-d, kindlasti peab see olema kerge, kokkupandav, ei tohi võtta palju hoiuruumi, peab sobima erinevate temperatuuritsoonide jaoks ja nii edasi. Meil on laual ka teisi koostööpartnereid, sest norrakate pakutud variant pole täislahendus. Seega oleme avatud ka uutele pakkumistele,“ selgitab olukorda Rimi e-poe juht Helen Lednei.

88% ettevõtte Eesti klientidest vastas detsembris läbi viidud küsitluses, et nad oleksid valmis tulevikus e-poest oste tehes kasutama korduskasutatavat kojuveopakendit.

Head Uudised GoodNews