1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Samsung toetab Baltikumi esimese metsloomahaigla rajamist Eestis
Samsung toetab Baltikumi esimese metsloomahaigla rajamist Eestis

Samsung toetab Baltikumi esimese metsloomahaigla rajamist Eestis

Samsung toetab Baltikumi esimese metsloomahaigla rajamist EestisSamsung annetab rajatavale Eesti metsloomade haiglale kaks protsenti eelmisel aastal algatatud kampaania „Samsung UHD metsik loodus“ käigus UHD-telerite müügist saadud tulust. Kampaania kestis oktoobrist jaanuarini ning selle jooksul koguti kokku 840 eurot, mis kantakse täna üle Eestimaa Looduse Fondi kontole.

Eestimaa Looduse Fondi (ELF) metsloomade haigla arendaja Agni Kaldma sõnul on iga annetus projekti jaoks tähtis, sest haigla loomine sõltub otseselt eraannetustest. “Samsung on üks esimesi eraettevõtteid, kes on kaasanud metsloomade haigla toetamise oma turundustegevusse ning teavitanud selle rajamise vajalikkusest ka avalikkust. See on hea märk sellest, et metsloomad ning nende heaolu lähevad korda ka eraettevõtetele, ning usun, et sellise suhtumisega saab plaanitav taastuskeskus peagi nurgakivi,” lausus ta. Kaldma lisas, et metsloomade haigla väljaehitamine läheb maksma ligi 570 000 eurot ning tänaseks on koos sellest vaid väike osa. “Samsungi annetus on küll puuduoleva summa juures väike, kuid siiski on see üks paremaid sõbrapäevakingitusi meie metsloomadele,” avaldas Kaldma veelkord heameelt toetussumma üle.

Samsungi Eesti piirkonna juhi Ursel Velve sõnul investeerib Samsung metsloomade heaolu tõstmisesse terves Baltikumis.

“Kogusime kolmes Balti riigis UHD-kampaania raames raha, et annetada see riikide olulisematesse metsloomade heaolu parandavatesse projektidesse. Eestis oli selleks metsloomade haigla toetamine, Leedus aitame renoveerida omas keskkonnas mitte toime tulevate hüljeste basseini meremuuseumis ning Lätis toetame mitmete metsloomade koduks oleva loodusliku rahvuspargi arendamist,” lausus Velve.

Velve lisas, et metsloomad on keskkonna või inimtegevuse eest kõige kaitsetumad.

“Koduloomad ning inimeste hüljatud loomad saavad valdavalt ikka abi varjupaigalt või loomaarstidelt, kuid metsloomade ravimiseks ja orvuks jäänud poegade kasvatamiseks praegu korralikud võimalused puuduvad,” tõi Velve välja valdkonna toetamise peamise põhjuse.

Kõik, kes soovivad metsloomade haigla rajamisele õla alla panna, saavad seda teha, annetades Eestimaa Looduse Fondi kontole Swedbank 221005100292 või SEB 10102001506006, kirjutades selgitusse „metsloom“. Helistades annetustelefonile 12557 on annetuse suurus 2 Eurot.

Toetada saab ka läbi PayPali.

Lisainformatsiooni haigla rajamise ja metsloomade ravi kohta leiab SIIT!

Samsung toetab Baltikumi esimese metsloomahaigla rajamist Eestis2

Head Uudised GoodNews