1. Avaleht
  2. Majandus
  3. SEB pakub investeerimist Kesk- ja Ida-Euroopa ettevõtetesse
SEB pakub investeerimist Kesk- ja Ida-Euroopa ettevõtetesse

SEB pakub investeerimist Kesk- ja Ida-Euroopa ettevõtetesse

SEB pakub investeerimist Kesk- ja Ida-Euroopa ettevõtetesse
Foto: Matti Paglant

Eeldatav euroala majanduskasvu elavnemine peaks mõjuma soodsalt Kesk- ja Ida-Euroopale ning seetõttu saab SEB-s sõlmida investeerimishoiuseid Poola, Tšehhi ja Ungari suuremate ning tugevamate ettevõtete aktsiate hinnaliikumise peale.

SEB säästmise ja investeerimise valdkonna äriarendusjuht Ülle Mathiesen märkis, et Lääne-Euroopa majandusseisu paranemine võiks hästi mõjuda ka Kesk- ja Ida-Euroopa riikidele ning hetkel on paljude poolt unustatud piirkond kujunema atraktiivseks investeerimiskeskkonnaks. „Näiteks Poola, Tšehhi ja Ungari majanduskasvu taastumise võtmeteguriks on arenenud Euroopa riikide, ennekõike Saksamaa nõudlus. Samuti kasvav sisemaine tarbimine, mis tugineb peamiselt reaalpalga kiirele kasvule ning lisaks peaks paranema riikide ettevõtluskeskkond.“

Piirkonna parimad väljavaated on Poolal, mille 2014. ja 2015. aasta majanduskasvuks prognoosib SEB vastavalt 3,1 ja 3,5 protsenti.

Investeerimishoius „Kesk- ja Ida-Euroopa“ on investeerimisriskiga hoius, mille intress on seotud Poola, Tšehhi ja Ungari äriühingute aktsiaid sisaldava CECE Composite Index EUR hinnaliikumisega. Nimetatud indeks on koostatud kõige likviidsematest Budapesti, Praha ja Varssavi börsil kaubeldavatest aktsiatest ning kõige suurema osakaaluga on indeksis Poola finantsettevõtted PKO Bank Polski, PZU ja Bank Pekao.

Uue investeerimishoiuse alguskuupäev on 5. veebruar 2014 ja pikkus neli aastat. Minimaalne hoiusumma on 100 eurot ning lepinguid saab sõlmida 3. veebruarini 2014 SEB internetipangas ja kontorites.

Hoiusumma säilimine on 100% garanteeritud. Hoiuse avamisel tuleb aga arvestada, et aktsiate hindu mõjutavad mitmed, sh ettenägematud asjaolud, mistõttu ei pruugi hinnad ootuspäraselt tõusta. Hoiuse puhul ei ole lisaintressi tulu garanteeritud.

Täpsemat infot uue investeerimishoiuse võimaluste ja intressitingimuse kohta leiab SEB veebileheküljelt www.seb.ee/investeerimishoius.

SEB pakub investeerimist Kesk- ja Ida-Euroopa ettevõtetesse2

Head Uudised GoodNews