1. Avaleht
  2. Majandus
  3. AS Puukeskus: 2014 kasvab puittoodete turg nii hinna kui ka müügi osas
AS Puukeskus: 2014 kasvab puittoodete turg nii hinna kui ka müügi osas

AS Puukeskus: 2014 kasvab puittoodete turg nii hinna kui ka müügi osas

Puukeskuse juht Atso Matsalu
Puukeskuse juht Atso Matsalu

Puukeskuse 2013. aasta käive oli kokku 9,6 miljonit eurot. Võrreldes 2012 aastaga, mil käive oli 9 miljonit eurot, tõusis müük 7 % võrra. Puukeskuse käibe suurenemise taga oli peamiselt müük edasimüüjatele, mille kasv oli aasta lõikes 23%. Müük puidutööstustele jäi võrreldes eelmise aastaga samale tasemele.

Parim müük oli puidupõhiste plaatide osas , mis kasvas 18% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Teiste tootegruppide müük püsis samal tasemel, näiteks sae ja höövelmaterjali müük kasvas vaid ühe protsendipunkti võrra.

Puukeskuse juhi Atso Matsalu sõnul näitab suurenenud müük puittoodete edasimüüjatele, et erasektori tarbija soovib ja julgeb enam kulutada. See on kooskõlas üldise siseturu tarbimiskasvuga.

Matsalu ütles, et Puukeskuse partnerid, kes müüvad oma puitmaju eksportturul, ei näe ette tarbimise vähenemist, pigem võib, näiteks Norra turul, olla isegi kasvu. Mõnel meie kliendil on juba kaks kvartalit ette toodang maha müüdud, lisas Matsalu.

AS Puukeskus on üks juhtivaid puitmaterjali ja puidust mööbliplaatide hulgimüüjaid Eestis. Ettevõte alustas tegevust 1996.a. ning on Soomes 1924.a. tegutseva Puukeskus OY tütarettevõte Eestis.

Head Uudised GoodNews