1. Avaleht
  2. Majandus
  3. SEIS VÕRDNE I Riikliku lennufirma Nordic Aviation Groupi juhtkonnas on nüüdsest naisi ja mehi võrdselt
SEIS VÕRDNE I Riikliku lennufirma Nordic Aviation Groupi juhtkonnas on nüüdsest naisi ja mehi võrdselt

SEIS VÕRDNE I Riikliku lennufirma Nordic Aviation Groupi juhtkonnas on nüüdsest naisi ja mehi võrdselt

Kodumaine lennufirma Nordic Aviation Group teatab uue ajastu algusest: lätlannast lennunduseksperdi Inese Sitko-Bulle liitumisega lennundusgrupi juhtkonnaga on meeste ja naiste osakaal seal nüüd võrdne.

Inese Sitko-Bulle. Foto: Nordic Aviation Group

„Asi pole sugugi selles, et me oleksime teadlikult ja planeeritult otsinud oma juhtkonda juurde õrnema soo esindajaid, vaid vastupidi – oleme valinud antud ametikohale parima võimaliku kompetentsi ja taustaga eksperdi.  Võime  nüüd nentida, et oleme jõudnud suhteliselt haruldase soolise pariteedini, mis on meie arvates positiivne fakt ja räägib enda eest,“ ütleb Nordic Aviation Groupi juhatuse esimees Jan Palmer. “Lennundus on traditsiooniliselt meeste poolt domineeritud sektor ja meil on hea meel näha, et see on muutumas ning üha rohkem naisi on huvitatud meie väga tehnilises, keerulises ja põnevas töös kaasa lööma ning meiega koos ettevõtet arendama,” lisab ta.

“Meie lennunduspere tahaks näha, et ka pilootide seas töötaks enam naisi. See on teema, millega soovime teadlikult tegeleda. Naispiloodid on väga hinnatud spetsialistid ja avastada on siin palju,” kommenteerib Nordic Aviation Groupi turundus-, kommunikatsiooni- ja jätkusuutlikkuse juht Toomas Uibo. Ta lisab, et Inese liitumisega on ettevõte kindlasti heades kätes. „Naisjuhid teevad tasakaalustatud otsuseid ning uuringud on näidanud, et ettevõtted, kus töötab rohkem naisi juhtide seas, on ka kasumlikumad. Ma olen seda meelt, et peaksime unustama stereotüübid ja julgustama naisi ettevõtete juhtimisel suuremat rolli võtma,“ selgitab Uibo ja rõhutab, et asjatundlikkus on kontserni värbamispoliitikas kriteerium number üks. Ta lisab, et kõige olulisem on see, et meestel ja naistel oleksid võrdsed võimalused, kuid valida tuleb alati parim võimalik talent ja seda olenemata soost.

Inese Sitko-Bulle asub tööle ettevõtte strateegiliste ressursside juhina ning vastutab muuhulgas ettevõtte laienemisstrateegia elluviimise eest.

Riikliku lennufirma Nordic Aviation Group kasutab kaht tugevat brändi – Xfly ja Nordica. Lennundusgrupp on tööandjaks enam kui 650-le lennundustalendile ning aktiivselt tegeletakse Eestis ja teistel turgudel veel 250 inimese värbamisega. Ettevõtte peakontor asub Tallinnas ning  baasid Stockholmis, Kopenhagenis, Turus, Vilniuses, Aarhusis, Lissabonis ja peatselt ka Münhenis ning Hamburgis. Grupp opereerib nüüdseks kokku 20 lennukiga. Lennukipark koosneb CRJ900, ATR72-600, Airbus A320 ning Airbus A320neo lennumasinatest. Eestist teenindab Xfly Tallinn-Stockholmi liini ja seda SASi tellimusel. Nordica lennutab eestlasi Egiptusesse, Kreekasse ja Kanaaridele TezToursi tellimusel ja opereerib PSO liini Rootsis. Samuti opereerib Xfly tšarterlende TezTourile Tallinnast Egiptusesse ja Kanaaridele. Ettevõte tegutseb tänaseks seitsmel välisturul ning plaanis on laieneda veelgi. Nordic Aviation Group on strateegiliseks pikaajaliseks koostööpartneriks suurtele Euroopa lennufirmadele ning ise piletite müügiga ei tegele.

Head Uudised GoodNews