1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Selgus, kes esindab Eestit Kesk- ja Ida-Euroopa roheidufirmade konkursil
Selgus, kes esindab Eestit Kesk- ja Ida-Euroopa roheidufirmade konkursil

Selgus, kes esindab Eestit Kesk- ja Ida-Euroopa roheidufirmade konkursil

Kesk- ja Ida-Euroopa suurima roheidufirmade konkursi Power Up Eesti finaalis valis žürii parimaks Roofit Solari.

Eesti finaali võitja idee seisneb päikeseelektrit tootvas metallist katusematerjalis. “Võit kinnitab, et algamas on uus ajastu, mil inimestele läheb aina enam korda roheenergia ja võimalus ise energiat toota,“ rääkis ettevõtte turundus- ja ekspordijuht Helen Anijalg.

Tehnopol Startup Inkubaatori juhi Martin Goroško sõnul oli žürii jaoks oluline, et ideel oleks potentsiaali saavutada globaalset edu: „Küsimus ei ole kas, vaid millal selline terviklik, kaks-ühes lahendus laialdaselt kasutusele võetakse. Loodame, et Eesti edulugu võistlusel Power Up jätkub – neljast eelnevast korrast kolmel on võit tulnud just siia.”

Lisaks anti välja eriauhind: Mikromasch on välja töötanud nanokattega akumaterjali, mis suurendab pürolüüsitehnoloogia abil toodetud liitiumpatareide energiat.

Sel aastal esitati konkursile 24 riigist ligi 300 ideed, mis hõlmasid tooteid või teenuseid säästva energia, mobiilsuse, puhta õhu, kütte, ringmajanduse, targa linna ja teiste rohetehnoloogiate valdkonnast. Lõppvõistlus toimub 21. mail Krakowis. Konkursi peaauhind on 50 000 eurot.

Head Uudised GoodNews