1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Vaata otseülekannet Maamessilt!
Vaata otseülekannet Maamessilt!

Vaata otseülekannet Maamessilt!

25.-27. aprillini kogunevad Tartu Näituste messikeskuses põllumajanduse, metsanduse, aianduse ja toidutööstuse tegijad Eestist ja piiritagant, et maha pidada järjekorras 27. Maamess. Sel korral võtab messist osa 482 ettevõtet 12 riigist.

Traditsiooniliselt moodustab Maamessi raskuskeskme põllumajandus- ja metsandustehnika väljapanek, mis hõivab 70 000-ruutmeetrisest messiväljakust suure osa. Esindatud on nii traktorid, kombainid, põlluharimisriistad, haagised, heinatehnika kui ka metsalangetus- ja veotehnika ning puidutöötlemisseadmed.

Tartu Näituste juhataja Alo Pettai sõnul on messil hulgaliselt uudistamist suur- ja väikeettevõtjatel, kuid ka kodukasutajatel.

“Messil on traditsiooniliselt väljas teada-tuntud kaubamärgid, aga ka Eesti turu jaoks täiesti uued brändid. 480 osalevast firmast on 150 selliseid, keda mullu Maamessil ei olnud,” märkis Pettai ja lisas, et täiesti uusi tulijaid, kes Maamessi 27-aastase ajaloo jooksul pole kordagi osa võtnud, on 50 ringis. Riikidest on esindatud Eesti, Läti, Leedu, Soome, Rootsi, Venemaa, Poola, Ukraina, Saksamaa, Belgia, Hispaania ja Itaalia. Välismaiseid gruppe on tulemas korraldajate sõnul rohkem kui varasemalt.

Tehasevärske tehnika kõrval leiab messilt ka lüpsirobotid, farmiseadmed, loomasöödad, saed, küttesüsteemid ja erinevad tugiteenused. Maamessil on neli tahku: põllumajanduse ja metsanduse kõrval on tähtis osakaal ka aiandusel ja toidul. Tutvuda saab aiahooldustehnika ja -tööriistadega, pakutakse istikuid ja seemneid. Toidumessil tutvustatakse talu- ja mahetooteid ja toidutööstuse seadmeid. Ei puudu taluturg, mille tarvis kerkis 600-ruutmeetrine paviljon.

Maamessil saab alguse raievõistlustesari, mille esimesele etapile on kirja pannud rekordilised 46 võistlejat, kellest kolm on naised. Traditsiooniliselt võisteldakse puu langetamises, saeketi vahetuses, kombineeritud järkamises, täpsusaagimises ja okste laasimises. Lisaks raievõistlustele toimuvad erialaseminarid, viiakse läbi lihaveiste näitus-konkurss ja pullioksjon ning valitakse parimat tõulammast.

Otseülekannet saab vaadata messi kodulehelt.

Head Uudised GoodNews