1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Selveri Köök läks üle 100% taaskasutatud materjalist valmistatud salatikarpidele
Selveri Köök läks üle 100% taaskasutatud materjalist valmistatud salatikarpidele

Selveri Köök läks üle 100% taaskasutatud materjalist valmistatud salatikarpidele

Selveri Köök läks täielikult üle 100% taaskasutatud materjalist valmistatud salatikarpidele. Nüüd jõuavad kõik Selveri Köögi salatid täielikult taaskasutatud materjalidest (r-PET) karpidesse ja salatite pakendamiseks kasutatakse edaspidi aastas 50 tonni vähem esmatoodetud plasti.

Kuna uus salatikarp on ka õhem, kulub tänu sellele aastas sama hulga salatikarpide valmistamiseks 3,6 tonni vähem plasti.

„Kõik meie salatid, nii kokteili-, majoneesi- kui ka toorsalatid, pakendatakse keskkonnasõbralikumatesse pakenditesse, mis on valmistatud ainult taaskasutatud materjalist. Kuna salatid moodustavad Kulinaaria laiast valikust koguni kolmandiku, siis on sellel sammul meie tooteportfelli vaates suur mõju,“ ütles Selveri tütarettevõtte Kulinaaria materjalide ja keskkonnaspetsialist Gerda Aas.

„Pakendite valikul on meie jaoks esmatähtis, et toiduohutus ja -hügieen oleks alati tagatud. Eelistame taaskasutatud materjalidest valmistatud pakendeid või ringlusse võetavaid pakendeid. Tänavu loobume täielikult vahtplastpakenditest, mida praegu kasutame veel vaid osade kookide pakendamiseks. Selle asemel võtame kasutusele pakendid, mida on kergem ringlusesse võtta ehk ümber töödelda,“ ütles Gerda Aas.

Pärast Selveri Köögi koogikarpide väljavahetamist sobib ümbertöötlemiseks 87% kõigist Kulinaaria karpidest ja topsidest, kuhu toitu pakendatakse.

„Selleks, et inimestel oleks lihtsam pakendeid sorteerida, lisame pakenditele märgised, kas pakend sobib ringlusesse võtmiseks ja kuidas seda käidelda. Praeguseks on märgised jõudnud tortide, pannkookide ja enamiku salatite karpidele ning paljudele teistele meie toodetele. Oleme pakendeid järk-järgult uuendamas, et tähised jõuaksid ka teistele toodetele,“ ütles Kulinaaria materjalide ja keskkonnaspetsialist Gerda Aas.

Head Uudised GoodNews