1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Swedbanki uued pangakaardid valmistatakse taaskasutatud plastist
Swedbanki uued pangakaardid valmistatakse taaskasutatud plastist

Swedbanki uued pangakaardid valmistatakse taaskasutatud plastist

Seni on Swedbanki eraisikute pangakaarte valmistatud 85,5% ulatuses taaskasutatud plastist, alates maiskuust väljastatavad kaardid on kõik 100% taaskasutatud PVC-materjalist. 

Täielikult plasti taaskasutusele üleminek tähendab, et iga pangakaardi jaoks kulub 3,18 grammi vähem plasti ja iga kaardi tootmisel väheneb süsihappegaasi emissioonid 18 grammi võrra.

„Arvestades, et meil on kõigil on rahakotis vähemalt üks pangakaart, on sellest muutusest kokku saavutatav kasu vägagi oluline. Eesti suurima pangana saame ka näidata eeskuju täielikult taaskasutatud plastist kaartidele üleminekul, ” märkis Swedbanki klienditeenuste juht Ede Raagmets. „Taaskasutatud plastist tehtud kaardid tunneb ära märgise järgi kaardi pöördel ning see vastab kaarditootja Mastercardi jätkusuutlikkuse programmi tingimustele. Üleminek taaskasutatud plastist kaartidele toimub kaarditüüpide kaupa järk-järgult. Soovime olla maksimaalselt jätkusuutlikud ja kasutame ära enne üleminekut ka olemasolevate kaarditoorikute laojäägid, et mitte tekitada äravisatavat plasti.  

  • 100% taaskasutatud plastist kaarte hakkas Swedbank klientidele väljastama maikuust.
Head Uudised GoodNews