1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Smart-ID looja teenis mullu miljon eurot kasumit
Smart-ID looja teenis mullu miljon eurot kasumit

Smart-ID looja teenis mullu miljon eurot kasumit

SK ID Solutionsi 2018. aasta käive kasvas võrreldes eelmise aruandlusperioodiga 23 protsenti 7,9 miljoni euroni. Kasum kasvas samuti 23 protsenti miljoni euroni.

Olulise panuse käibekasvu andis Smart-ID, mille kasutajate hulk suurenes aastaga 2,6 korda. Aasta lõpuks pea 2 miljonini kasutaja verstapostini jõudnud Smart-ID tõi kaasa ka sellega tehtud tehingutehulga kasvu, mis oli kolm korda suurem kui 2017. aastal.

„2018. aasta oli meie jaoks positiivne nii müügitulu kasvu kui ka laienemise mõttes. Kui esimesel poolaastal alustasime Leedus jälle Mobiil-ID teenuse pakkumist koos Tele2, Bite ja Teliaga, siis aasta teises pooles lisandusid Luminor ja Šiauliu pank Smart-ID väljastuspartnerite hulka, mis muutis Leedus Smart-IDga liitumise veelgi lihtsamaks ja suurendas loomulikult nii kasutajate kui ka Smart-ID-d toetavate e-teenuste hulka. Üks väga oluline ja kaua oodatud saavutus oli ka Smart-ID QSCD ehk kõrgeima võimaliku usaldustasemega elektroonilise allkirjastamise teenuseks saamine,“ ütles ettevõtte juhataja Kalev Pihl.

Ettevõtte tööjõukulud kasvasid 9 protsenti 1,9 miljoni euroni.

Head Uudised GoodNews