1. Avaleht
  2. Äri
  3. Solpan võttis laenu uute päikeseparkide rajamiseks
Solpan võttis laenu uute päikeseparkide rajamiseks

Solpan võttis laenu uute päikeseparkide rajamiseks

Luminor rahastas Solpani plaane uue päikesepargi rajamiseks.

Solpanil on päikeseparke üle Eesti juba üle 30. Peamiselt asuvad pargid Lääne- ja Ida-Virumaal.

Solpani juht Marek Hirtentreu valis oma plaanidele rahastuse leidmiseks Luminori, kuna nende pakkumine oli soodsaim ja paindlikum kui konkurentidel. „Saadud vahenditega olen arendanud oma ettevõtet, kus toodan taastuvenergiat. Läbi saadud finantseeringu sain oma taastuvenergia mahtu lühikese ajaga kaks korda kasvatada,“ rääkis Hirtentreu.

Hirtentreu lisas, et kuna päikeseparkide rajamise näol on tegu kapitalimahuka investeeringuga, siis on eriti oluline saada rahastust headel ja mõistlikel tingimustel. „Vastasel juhul jääksid need projektid teostamata. Kui rääkida keskkonnale olulisest rohepöördest, siis selles valdkonnas on vajalikud investeeringud suured ning seetõttu on ettevõtete ja finantseerimisasutuste koostöö ülimalt oluline,“ rõhutas Hirtentreu.

Luminori äripanganduse juht Marjan Savtšenko ütles, et panustamine keskkonnasõbralike ettevõtete arengusse on üks panga olulisi suundi. „Solpan aitab oma tegevusega muuta ka teisi ettevõtteid rohelisemaks, paigaldades näiteks tootmishoonetele päikesepaneele,“ märkis Savtšenko, lisades, et Luminor aitab hea meelega ka nooremaid ja väiksemaid ettevõtteid.

Luminor saab tänu koostööle Euroopa Investeerimispangaga (EIP) pakkuda väike- ja keskmistele ettevõtetele soodsamatel tingimustel laenu või liisingut. Laenusumma algab 10 000 ja liising 8000 eurost.

Head Uudised GoodNews
tags: