1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Startup Estonia korraldas õppereisi Londonisse
Startup Estonia korraldas õppereisi Londonisse

Startup Estonia korraldas õppereisi Londonisse

Startup Estonia korraldas Eesti startup-kogukonna liikmetele õppereisi Londonisse, et tutvuda ühe arenenuima ja edukaima iduettevõtete ökosüsteemiga maailmas.

Foto: Startup Estonia

Startup Estonia kogukonna arendusjuhi Sandra Saarniidu sõnul on Londonisse koondunud üle 13 500 iduettevõtte ning sealsest kogukonnast on pärit enam kui 70 ükssarvikut ehk tehnoloogiaettevõtet, mille väärtus ületab miljardi dollari piiri. “Londonis tegutseb maailma üks edukamatest iduettevõtete ökosüsteemidest, kus iduettevõtjate tööd toetavad ka maailma juhtivad inkubaatorid, kiirendid ja riskikapitali investorid. Meie eesmärgiks oli õppida, saada uusi mõtteid ja luua uusi kontakte, fookuses olid eelkõige kestlikkuse ja mitmekesisuse teemad. Mul on väga hea meel, et õppereisil osalesid ka Startup Estonia poolt kokku kutsutud ekspertgruppide juhid, kelle ülesandeks on panustada kohaliku ökosüsteemi arengusse, keskendudes konkreetsete murekohtade lahendamisele,” ütles Saarniit.

Eesti startup-ökosüsteemi arengusse panustavad organisatsioonid said Startup Estonia poolt korraldatud õppereisil ülevaate Suurbritannia tehnoloogiasektorist, tutvusid tehnoloogiaviisa võimalustega ning lõid kontakte Londonis tegutsevate ettevõtjate ja rahvusvaheliste investoritega. Eesti delegatsioon külastas ka Londonis toimunud tehnoloogia- ja IT-maailma tippsündmust London Tech Week, mis tõi kokku globaalsed liidrid ja otsustajad, iduettevõtete asutajad, investorid ning tehnoloogiamaailma eksperdid üle maailma.

Foto: Startup Estonia

Palo Alto Club keskuse kogukonnajuht Kairi Loomet tõi Londoni õppereisi suurimaks väärtuseks Eesti startup-kogukonnaga lähedasemaks saamist. “Sellises formaadis üritustel tekib inimestega väga hea kontakt ja kindlasti on hiljem palju lihtsam teha koostööd. Õppereisi jooksul saime tutvuda kohaliku startup-maastikuga ja külastada London Tech Week´i ning olla tunnistajaks ettevõtte asutamise kiiruse maailmarekordi loomisel. Startup Estonia tiimi kokku pandud programm pakkus võimalust koostööks ja uute teadmiste saamiseks,” jagas Loomet õppereisil osalemise muljeid.

  • Kokku osales Startup Estonia korraldatud õppereisil 17 ametliku delegatsiooni liiget, kes valiti taotlusi esitanud kandidaatide hulgast.
  • Viimati toimus taoline õppereis 2019. aastal, kui Startup Estonia eestvedamisel külastati üheskoos Berliini.
Head Uudised GoodNews