1. Avaleht
  2. Toode
  3. Tallegg tõi turule uued grillifileed
Tallegg tõi turule uued grillifileed

Tallegg tõi turule uued grillifileed

ürdivõised grillsteigidAlanud grillihooajaks lisandusid Talleggi sortimenti uued grillifileed, mille maitsestamisel on kasutatud ürdivõid ja muraka püreed.

“Tootearenduses lähtume alati põhimõttest, et linnulihale otsime pigem kergeid ja delikaatseid maitseid, eriti just grillihooajal,” ütles Talleggi turundusjuht Triin Kõrgmaa.
Nii said ürdivõised grillsteigid inspiratsiooni Pariisi kohvikutes serveeritud fileesteikidest, millele asetatakse sulama ürdine võinööp. “See maitse tundus kõigile ahvatlev ning sellest algas ka konkreetse toote arendusprotsess”.

Ürdivõised grillsteigid on valmistatud kodumaisest tenderiseeritud ehk läbi hammerdatud kanafileest ning asetatud mahedasse marinaadi, mille maitses domineerivad Prantsusmaa köögikunsti alustala –  või ning kõikvõimalikud eestipärased ürdid nagu petersell, till, murulauk, küüslauk ja sibul. “Ehk kõik, mida Eesti aedadest suvel leiab. Tulemuseks on hõrk ja peen prantsusepäraste ja eesti koduste maitsete kooskõla,” lisas Kõrgmaa.

Teiseks uueks grill-tooteks on broilerifilee murakamarinaadis. “Tootearendusprotsessi alguses teadsime kohe, et soovime lisada sortimenti kindlasti ühe marjamaitselise marinaadi. Murakas kui eestlastele tuntud ja armastatud mari on siiani olnud populaarne pigem piimatoodete sektoris, kuid selle head omadused ja eristuv maitse tundus sobivat ka kergema lihaga,” selgitas Kõrgmaa. “Lisaks on murakas tuntud kui hea C-vitamiini allikas.”

Lisaks murakale annab marinaadile kerget hapukat maitset ka balsamico äädikas. Samas marinaadis on Tallegg valmistanud ka broileri pooltiivad. “Uued tooted sobivad hästi nii suvehooajaks grilli peal valmistamiseks kui ka külma ning vihmasema ilmaga pannil praadimiseks, ning tiibu saab sel moel küpsetada ka ahjus,” lisas Kõrgmaa.

Tallegi toidublogija Kerlin Ledise retsept:

Ürdivõised grillsteigid kevadise salsaga
6 portsjonit

Koostisained:
1 pakk ürdivõiseid grillsteike (700g)
3 tomatit
1 avokaado
1 punane paprika
1 väiksem punane sibul
peotäis külmutatud maisi
½ laimi mahl
veidi soola

Küpseta steigid pannil või grillil. Salsa jaoks haki tomatid, avokaado, paprika ja sibul väikesteks tükkideks. Hoia külmutatud maisi hetkeks kuumas vees ja kurna. Lisa ülejäänud segule. Maitsesta poole laimi mahlaga ja veidikese soolaga. Serveeri kohe.

Head Uudised GoodNews