1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tallinnas koguneb ettevõtlusõppe arendamiseks laiapõhjaline töörühm
Tallinnas koguneb ettevõtlusõppe arendamiseks laiapõhjaline töörühm

Tallinnas koguneb ettevõtlusõppe arendamiseks laiapõhjaline töörühm

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

Tallinnas koguneb kolmapäeval ettevõtlikkuse ja ettevõtlusõppe arendamise töögrupp, kohtumise eesmärk üle-eestilise kompetentsi koondamine, et suunata ettevõtluse õpet laiemal tasandil.

Tartu Ülikooli (TÜ) ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuse ning haridus- ja teadusministeeriumi kutsel 29. jaanuaril toimuval kohtumisel osalevad lisaks ülikoolidele ka teised ettevõtlusõpet toetavad organisatsioonid.

TÜ ettevõtlus ja innovatsioonikeskuse juhataja Andres Kuusiku sõnul arutatakse esmalt ettevõtlusõppe arendamise võimalusi kolmes töögrupis, et saada ülevaade tegevustest, organisatsioonidest, õppeainetest, toetusmeetmetest nii kõrghariduse, kutsehariduse kui ka üldhariduse tasemel.

„Mõtleme üheskoos, mis on olemas ja mis toimib hästi; mis on need asjad, mille puudumine takistab ettevõtlusõpet ja ettevõtlikkuse arendamist enim ning mil määral saavad erinevad organisatsioonid panustada ettevõtlusõppe töögrupi tegevusse,“ selgitas Kuusik.

Haridus- ja teadusministeeriumi nõunik Karin Jaanson rääkis, et kuigi Eestis tegeleb ettevõtlikkuse ja ettevõtlushariduse arendamisega erinevates vormides palju erinevaid institutsioone, puudub neis tegevustes süsteemsus ja metoodiline liider.

„Loodame, et ülikoolide eestvedamisel suudame luua ettevõtlusõpet edendava tõhusa koostööplatvormi ja siduda paremini erinevad haridustasemed. Peamiseks eesmärgiks on, et kõikide haridustasemete lõpetajad oleksid ettevõtlikud ja tööturul nõutud ning neist sirguksid Eestis ja maailmas edukad ettevõtjad,“ lisas Jaanson.

Head Uudised GoodNews