1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Viieaastaseks saanud SmartPOST võtab kasutusele uued pakiautomaadid
Viieaastaseks saanud SmartPOST võtab kasutusele uued pakiautomaadid

Viieaastaseks saanud SmartPOST võtab kasutusele uued pakiautomaadid

Foto: Ardo Kaljuvee
Foto: Ardo Kaljuvee

Sel nädalal oma viienda tegevusaasta täitumist tähistanud logistikaettevõte Itella SmartPOST kasvatas 2013. aastaga pakimahtusid enam kui kolmandiku võrra. Alanud aastal tullakse turule uue põlvkonna pakiautomaadiga.

2009. aastal Eestis pakiautomaaditeenusele aluse pannud ning sellega suure muudatuse Eesti posti- ja kullerposti turule toonud Itella SmartPOST on viie tegevusaastaga jõudsalt kasvatanud nii pakimahtusid kui turuosa. SmartPOSTi pakiautomaate on selle aja jooksul vähemalt korra kasutanud üle 850 000 unikaalse kliendi ehk kaks kolmandikku Eesti elanikest.

“Eeldusel, et e-poodide ja neist ostetavate teenuste hulk kasvab igal aastal ca 10-15%, näitab 2013. aastal saavutatud 35%-ne pakimahu tõus SmartPOSTi jätkuvalt tugevnevat positsiooni Eesti turul,” kinnitas ettevõtte tegevjuht Risto Eelmaa. Kokku on SmartPOSTiga viie aasta jooksul saadetud üle kolme miljoni paki.

Eelmaa teatel on sinised SmartPOST pakiautomaadid ning teenus kasutajale tõestanud oma usaldusväärsust, mugavust ja turvalisust ning saanud pakisaatmisel harjumuspäraseks. “Meie automaadivõrk on kasvanud ligi 80 automaadini. Selleks, et jõudsalt suurenevale tarbijaskonnale vastu tulla ja jätkuvalt parimat teenust pakkuda, tuleme tänavu välja maailmatasemel uudse, Eestis toodetud PackRobot nimelise pakiautomaadiga,” lubas Risto Eelmaa.

Tegemist on logistikalahendust pakkuva Eesti ettevõtte Cleveroni PackRobot nimelise pakiautomaadiga, mille peamisteks eelisteks on ruumisäästlikkus ja ergonoomilisus. “Uues pakirobotis toimub pakkide saatmine ja vastuvõtmine ühe luugi kaudu ning need võtavad senistest automaatidest kaubanduskeskustes kuni neli korda vähem põrandapinda. Kokku võib ühte masinasse mahutada 720 pakki, mille automaat ise vabasse kappi paigutab,” kirjeldas Cleveroni juhatuse esimees Arno Kütt.

Seni Cleveroni pakiautomaatide suurimaks kliendiks oleva Itella automaadivõrgustik hõlmab lisaks Eestile ka Soomet. “Uuenduslik PackRobot muudab internetimüügiga tegelevatele ettevõtetele pakkide saatmise senisest veelgi lihtsamaks ning aitab muuhulgas kaasa ka piiriülese pakivahetuse hoogustumisele,” kinnitas Kütt.

Esimese uue generatsiooni Cleveroni pakiautomaadi paigaldab SmartPOST mõlema ettevõtte sünnilinna Viljandisse juba käesoleva aasta veebruaris.

Itella SmartPOST OÜ on osa Itella Grupist, mis pakub kaupade- ja informatsioonivoogude korraldamise lahendusi. Grupp tegutseb kirjade, informatsiooni ja kaupade logistika valdkonnas Põhja- ja Kesk-Euroopas ning Venemaal.

GALERII SmartPOSTi sünnipäevapeol tutvustatud uuest pakiautomaadist
Fotod: Ardo Kaljuvee

Head Uudised GoodNews