1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. Tallinnovationi taotlusvoorust valiti välja neli lahendust
Tallinnovationi taotlusvoorust valiti välja neli lahendust

Tallinnovationi taotlusvoorust valiti välja neli lahendust

Tehnopoli ja Tallinna koostöös ellukutsutud targa linna konkursi Tallinnovationi selleaastasest taotlusvoorust valiti välja neli lahendust, mis muudavad pealinna innovaatilisemaks ja nutikamaks.

Thinnecti andurid annavad ülevaate piirkonna liiklusest ja müratasemest, parandades sellega ka liiklusohustust. Krattworks pakub korrakaitse-, pääste- ja tuletõrjeoperatsioonideks erilahendusega droone. Solintel toodab nutikaid päikeseenergial töötavaid hübriidtänavavalgusteid. Mypak Solutions pakub uudset korduspakendite ringlusteenust Ringo.

Sisukaid ideid ja lahendusi laekus nii palju, et esitlusvooru pääses plaanitud kaheksa idee asemel koguni 12. Nende hulgast valiti välja neli, kelle lahendusi toetatakse. Hindamisel võeti arvesse lahenduste innovaatilisust, põhjendatud vajalikkust ja koostöö potentsiaali Tallinna linnaga.

„Globaalse innovatsiooni tempo ja uute tehnoloogiate turule tulek on ülikiire, mistõttu on selline konkurss lihtne võimalus aru saada, mida targad inimesed on loomas ja nende loodu ka operatiivselt linnakodanike teenimisele rakendada,“ ütles Tallinna abilinnapea Aivar Riisalu.

Teadus- ja ärilinnaku Tehnopol tegevjuht Indrek Orav lausus, et Tehnopol toetab maailma muutva innovatsiooni teket, arengut ja laienemist maailma. „Toetame ettevõtteid nii nõustamise kui ka testkeskkonna pakkumisega. Innovatsioonikonkursi tase oli sel korral kõrge. Meil on hea meel enda teadmiste ja võimalustega ideede elluviimisele kaasa aidata,” rääkis Orav. „Targa linna lahendused muudavad nii elu- kui ka töökeskkonda mugavamaks, kestlikumaks ja keskkonnasäästlikumaks.”

50 000 euro suuruse auhinnafondiga konkurss toimus teist aastat.

Head Uudised GoodNews