1. Avaleht
  2. Majandus
  3. TARBIJASÄUTS #2: kuidas ohutult liikuda?
TARBIJASÄUTS #2: kuidas ohutult liikuda?

TARBIJASÄUTS #2: kuidas ohutult liikuda?

Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelvalve Amet on loonud lühivideote sarja „tarbijasäuts“, kus räägitakse erinevatel tarbijatele olulistel teemadel. Teises osas juhitakse tähelepanu raudteeohutusele.

Mida silmas pidada, kui reisiteekond sind raudtee lähedusse toob? Kuidas ületada raudteed kergliikuriga? Kõigile nendele küsimustele vastab videos TTJA raudteetalituse ekspert Mari Kasemets.

Suvel tuleb ette rohkem ringiliikumist, mistõttu tuletab TTJA meelde, kuidas tagada raudtee läheduses enda ja teiste ohutus. Raudtee on kõrgendatud ohuga piirkond, kus õnnetuste peamisteks põhjusteks on tähelepanematus ja hooletus.

Nõuanded, mida silmas pidada, kui reisiteekond sind rongi ja raudtee lähedusse viib:

  • Raudteed tohib ületada ainult selleks ettenähtud ülekäigu- või ülesõidukohas! Pane ära kõik segajad, näiteks kõrvaklapid ja nutitelefon.
  • Nähes või kuuldes lähenevat raudteesõidukit, pead sellele alati teed andma! Rong sinule teed anda ei jõua. Sinul tuleb jälgida liiklusmärke, heli- ja valgussignaale, tõkkepuu asendit ja reguleerija korraldusi.
  • Jalg- või tõukerattaga raudteed ületades pead enne raudteeülekäigukohale jõudmist peatuma ja rattalt maha tulema. Teisisõnu, ületa raudteed kui jalakäija! Pea meeles, et raudtee ületamisel tuleb olla eriti tähelepanelik ning raudtee ja selle ümbrus pole sobiv koht jalutamiseks, sportimiseks, mängimiseks või muul moel vaba aja veetmiseks.

Head Uudised GoodNews