1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tartu jõululaata külastas ligi 5000 inimest
Tartu jõululaata külastas ligi 5000 inimest

Tartu jõululaata külastas ligi 5000 inimest

img_6020
Foto: Kristi Zirk

Juba 16. korda toimuv jõululaat oli kahtlemata imeline jõuluüritus nii eksponentidele kui külastajatele.

Kellel jõulukingid veel hankimata olid, neil on laadal tegemist küllaga. Kuna ükski laat pole õige ettevõtmine ilma meelelahutuseta, siis esimesele messipäevale pani punkti suurejooneline ilutulestik, laupäeval viibis laadal ja rõõmustas lapsi koeratüdruk Lotte isiklikult. Kohal olid ka jõulutaat ja jõulumemm.

Lavalt rõõmustasid külalisi Tartu noortekollektiivid etteastetega ning kogu meeleolu saatis rahvalik lõõtspillimuusika.

„Firmasid oli kokku üle 100, mis on aastate lõikes rekordarv. Täname kõiki meie eksponente ja abistajaid,  ilma kelleta see kõik ei oleks olnud võimalik. Olen väga õnnelik, et saime koos teise projektijuhi Liisiga võimaluse korraldada esimest korda sellist suurüritust ja oleme väga rahul, et see meil õnnestus!“ sõnas Piret Pettai, kes oli üks jõululaada korraldajatest.

„ Meie jaoks tegid jõululaada eriliseks üle saja väike-ettevõtja, kelle toodangut tavapoodidest on raske leida. Ja loomulikult pühendasime me palju aega väikestele muinasjutte uskuvatele lastele, et nad saaksid seni kui emad ja isad kinke ostavad, imeliselt aega veeta,“ rääkis teine jõululaada korraldaja Liisi Org.

Lisaks juba kirjeldatud Jõululaadale toimus samal ajal keskkonnamess Elukvaliteet 2012 ja maheloomade näitus. Maheloomi on messihallides ka varem näidatud, sel aastal sai aga uudistada väärikaid Šoti mägiveiseid, Kihnu lambaid, talledega kodukitsi, minisigu, kodusea ja metssea ristandpõrsaid, küülikuid, kanu, hanesid, parte ja muidugi ponisid.

Messi ajal liikus ka tasuta Jõulubuss, mis tõi inimesi messikeskuse juurde Raekoja platsilt igal täistunnil.

VAATA GALERIID!
Fotod: Kristi Zirk

Head Uudised GoodNews