1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. KESKKONNASÕBRALIKUD VALIKUD I Tartu noored arendasid Tartut tutvustava roherakenduse
KESKKONNASÕBRALIKUD VALIKUD I Tartu noored arendasid Tartut tutvustava roherakenduse

KESKKONNASÕBRALIKUD VALIKUD I Tartu noored arendasid Tartut tutvustava roherakenduse

Tartu, Kaunase ja Aarhusi tudengid koostasid rakenduse City Compass, mis koondab kokku võimalused, kuidas kõigis kolmes linnas keskkonnasõbralikke valikuid teha.

Foto: City Compass

Kliimasoojenemine ähvardab planeedi elukeskkonda 2050. aastaks pöördumatult muuta, mistõttu tuleb elukeskkonna säilitamiseks teha vastutustundlikke valikuid nii ettevõtete kui ka indiviidide tasandil. Nooremat põlvkonda mõjutab kliimasoojenemine kõige pikemaajalisemalt. „Seetõttu lõimegi koos taani ja leedu tudengitega rakenduse, mis suunab tudengilinnades üle Euroopa tegema keskkonnateadlikke valikuid,“ selgitas projekti koordinaator Eleri Paatsi.

City Compassi kaudu saab leida jätkusuutlikke restorane, kohvikuid, baare, riide- ja kodutarbekaupade poode, turge, parke, ettevõtteid ja muid jätkusuutlikke tegevusi pakkuvaid asutusi. „Kolm neljandikku eestlaste tiimist moodustasid Tartu tudengid, mis omakorda annab rakenduse kasutajale võimaluse avastada tudengilinna kohalike silme läbi,“ sõnas Paatsi.

Tartu kaardilt võib leida nii uuskasutuskeskusi kui ka toidujagamiskappe, välja on toodud ka näiteks Paranduskelder ja Rattaringluse süsteem.

  • Äpp City Compass on tasuta kasutamiseks saadaval Google Play platvormil.
Head Uudised GoodNews