1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tartus toimub homme rahvusvaheline Jaapani ärikonverents
Tartus toimub homme rahvusvaheline Jaapani ärikonverents

Tartus toimub homme rahvusvaheline Jaapani ärikonverents

4. septembril toimub Tartus rahvusvaheline Jaapani ärikonverents, mille eesmärk on tugevdada Jaapani ja Eesti ettevõtlussuhteid. Lisaks konverentsile tutvutakse Tartu Teaduspargi, CDL Estonia ja Tartu Ülikooli Delta keskusega ning toimub võrgustusmissündmus koostöös Eesti Vesinikuoruga, et kiirendada koostööd Jaapani ja Eesti ettevõtete vahel.

“Tartu linnal on positiivne kogemus tutvustamaks targa linna ettevõtteid, linna iduettevõtluse ja teaduskoostöö võimalusi Jaapanis,” sõnas Tartu linnavalitsuse välisinvesteeringute valdkonnajuht Roomer Tarajev. “Kuna märgata on Eesti idufirmade huvi Jaapani turu osas ning Jaapani suurettevõtete investeerimishuvi kasvu Eestisse on tänane sündmus suurepärane, et tuua Jaapanist suurettevõtted Tartusse, võrgustuda ja tunnetada meie riigi iduettevõtluse olemust.”

Tartu linnal on positiivne kogemus tutvustamaks targa linna ettevõtteid, linna iduettevõtluse ja teaduskoostöö võimalusi Jaapanis.

Tartu Lydia hotelli sündmuskeskuses toimuval ärikonverentsil kõnelevad EASi ja Kredexi ühendasutuse Aasia regiooni tiimijuht Ilaria Perla, Jaapani Väliskaubandusorganisatsiooni Varssavi peadirektor Yasuyuki Ishiga ning investeerimisnõustaja Nina Lubba koostöösuhtete loomisest ja tugevdamisest Jaapani ettevõtetega. Tartust kui maailma kõige sTARTUpilikuma mõtteviisiga linnast kõneleb CDL Estonia direktor Ermo Tikk. Konverentsil annavad nii Jaapani kui ka Eesti ettevõtted ülevaate enda tegevustest.

Ärikonverents on suunatud Eesti IKT sektori ettevõtetele, kes tegutsevad digitaalsete tehnoloogiate, tehisintellekti ja targa linna valdkondades.

Õhtusel võrgustumissündmusel tutvustatakse Eesti vesinikuoru eestvedamisel Tartut külastavale Jaapani delegatsioonile, kuidas ja miks sai loodud Eesti Vesinikuorg ning kuidas koostöös ambitsioonikad eesmärgid ellu viia. “Eesti Vesinikuorg kui maailma esimene üleriiklik vesinikuorg sai alguse just Tartust ning Tartu Ülikooli pikaaegne kompetents on süvendanud nii Eesti teadusarendust kui ettevõtlust,” selgitas Eesti Vesinikutehnoloogiate Liidu juhatuse liige Marek Alliksoo.

EASi Aasia keskuse Jaapani teemade projektijuht Tsubasa Yoshito sõnul on see oluline ja märgiline, et 14 Jaapani ettevõtet konverentsi raames esimest korda Tartut külastavad. “Nende ettevõtete eesmärk on keskenduda innovatsioonile ja arendada partnerlussuhteid Eesti agiilsete idufirmadega. JETRO, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) ja Tartu linna poolt toetatav konverents annab suure tõuke rahvusvaheliseks koostööks ja idufirmade ökosüsteemide liitumisega saabub uus piiriülese partnerluse ajastu,” ütles Yoshito.

Head Uudised GoodNews