1. Avaleht
  2. Majandus
  3. TASUTA KIIRNÕUSTAMINE I Ettevõtlusnädalal saab sel aastal esimest korda tasuta ettevõtlusalast nõu küsida
TASUTA KIIRNÕUSTAMINE I Ettevõtlusnädalal saab sel aastal esimest korda tasuta ettevõtlusalast nõu küsida

TASUTA KIIRNÕUSTAMINE I Ettevõtlusnädalal saab sel aastal esimest korda tasuta ettevõtlusalast nõu küsida

6. oktoobril korraldab Maakondlike Arenduskeskuste võrgustik Ettevõtlusnädala raames esmakordselt Konsultatsiooni Kolmapäeva. Kõigil huvilistel üle Eesti on sel päeval võimalik osaleda tasuta kiirnõustamisel ja küsida ettevõtluskonsultantidelt nõu. Traditsiooniline Ettevõtlusnädal toimub sel aastal 4.-10. oktoobrini.

„Ootame kiirnõustamisele nii kogenud ettevõtjaid kui ka kõiki neid, kes alles mõlgutavad mõtteid oma äriga alustamisest. Samuti anname nõu vabaühendustele,“ tutvustab Maakondlike arenduskeskuste võrgustiku juhatuse liige Andres Huul.

Kiirnõustamisel osalemiseks saada oma küsimus Maakondlike Arenduskeskuste võrgustikule selleks ettenähtud vormi kaudu ning ettevõtluskonsultant võtab sinuga 6. oktoobril telefoni teel ühendust. Nõu võib küsida nii eesti, vene kui ka inglise keeles.

Ettevõtluskonsultandid töötavad igas maakonnas ja pakuvad tasuta nõustamisteenust aastaringselt. Tavapäraselt tuleb aga konsultatsiooni aeg, küsimuste teemad ja eesmärk eelnevalt konsultandiga kokku leppida. Konsultatsiooni Kolmapäeval saab oma küsimustele vastused kiirnõustamise käigus telefoni teel ilma igasuguse eelneva broneeringuta.

„Kõige sagedamini tullakse meie juurde siis, kui on tekkinud soov ettevõtlusega alustada, aga varasema kogemuse puudumise tõttu ei osata kuskilt peale hakata. Räägime sel juhul läbi, millele alustaval ettevõtjal kindlasti mõelda tuleb ja kuidas esimeste sammude tegemiseks vajalikud ressursid leida,“ räägib Huul.

Maakondlike Arenduskeskuste võrgustik on suurim üle-eestiline nõustamisvõrgustik. Maakondlikes keskustes töötab 47 ettevõtluskonsultanti, kes on igas küsimuses abiks alates äriidee väljatöötamisest kuni ekspordiga alustamiseni. Möödunud aastal viisid ettevõtluskonsultandid läbi 7800 nõustamist ettevõtluse valdkonnas ning 1800 nõustamist vabaühenduste teemal.

„Anname sageli nõu, kuidas leida kliente, laiendada toimivat ettevõtet või kuidas laieneda uutele turgudele. Samuti aitame teha ettevalmistusi välisturule sisenemiseks. Peamiste nõustamisteemade seas on kindlasti ka äriplaani koostamine ja finantsprognooside tegemine – vajalik oskus nii alustajale kui ka juba kogenumale ettevõtjale,“ lisab Huul.

Mari Kirss, kes ühena konsultantidest täna Järvamaa Arenduskeskuses nõustamisteenust osutab, sai oma ettevõtlusteekonna alguses kaheksa aastat tagasi samuti tuge võrgustiku ettevõtluskonsultandilt.

„Mina sain oma unistustele tänu arenduskeskusele suure sammu lähemale. Üksi oleksin jäänud veel pikaks ajaks paljude küsimuste kallal pusima. Nüüd loodan oma kogemuste toel ka teisi nende teekonnal edasi aidata ja samm-sammu haaval unistuste poole liikuda,“ räägib Kirss.

Ettevõtlusnädalal pakutavaga programmiga saab tutvuda ja üritustele registreeruda veebilehel

Head Uudised GoodNews