1. Avaleht
  2. Majandus
  3. “Tegusa Eesti” stipendiumi pälvis Eesti Pimemassööride Ühing
“Tegusa Eesti” stipendiumi pälvis Eesti Pimemassööride Ühing

“Tegusa Eesti” stipendiumi pälvis Eesti Pimemassööride Ühing

Olympic-Online’i poolt koostöös Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustikuga välja antav “Tegusa Eesti” kolmas stipendium läks Eesti Pimemassööride Ühingule, kes pakub nägemise kaotanud inimestele massaaži eriala alg- ja täiendkoolitust. Stipendium aitab ehitada välja uut koolitus- ja massaažikeskust, kus paranevad koolitusvõimalused ning saab tööd kuni 15 pimemassööri.

“Tegusa Eesti” stipendiumi asutas Olympic-Online koostöös Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustikuga 2012. aasta suvel, eesmärgiga panustada Eesti ühiskonna arengusse ning toetada uut tüüpi majandusmudelit – sotsiaalset ettevõtlust. Stipendiumeid antakse juba tegutsevatele algatustele, milles žürii näeb tugevat potentsiaali edasiseks arenguks.

Olympic-Online’i kasiinooperatsioonide juhi Priit Pajumaa sõnul langes valik Eesti Pimemassööride Ühingu (EPMÜ) kasuks seetõttu, et järjest rohkem inimesi kasutab pimemassööride teenuseid ning toetab seeläbi nende tööga hõivatust. “Tegemist on hästi toimiva organisatsiooniga, millel on ees ka konkreetne ettevõtmine – Koolitus- ja Massaažikeskuse avamine selle aasta kevadel. Loodame, et stipendium hoogustab keskuse rajamist ning viib pakutava teenuse uuele tasemele,” lisas Pajumaa.

“Tahame luua töötamise võimalused vähekonkurentsivõimelistele inimestele, kes on hetkel avatud tööturul tõrjutute staatuses. Loome pimedatele ja vaegnägijatele neile sobiva eriala omandamise võimalused ning hoiame käigus tugisüsteemi, mis toetab nende edasist töötamist,” ütles EPMÜ projektijuht Kerttu Olõkainen.

Olõkaineni sõnul ehitab ühing hetkel Tallinnas välja uut Koolitus- ja Massaažikeskust, kus paranevad koolitusvõimalused ning saavad tööd 10-15 pimemassööri. Keskus, mis asub aadressil Tondi 8a, peaks valmima tänavu märtsis.

“Uus keskus võimaldab laiendada pimemassööridele pakutavat koolitusteenust ja pakkuda senisest rohkem töötamise võimalusi, seega “Tegusa Eesti” stipendium läheb väga õigesse kohta ning aitab luua ühiskondlikku lisaväärtust,” lisas Priit Pajumaa. EPMÜ kogu ettevõtlustulu suunatakse uuesti pimemassööride koolitamisesse ning nendele paremate töötingimuste loomisesse, mis samuti vastab stipendiumi põhimõtetele.

EPMÜ on oma 13 tegevusaasta jooksul järjepidevalt kujundanud ühiskonna positiivset suhtumist nägemispuudega klienditeenindajasse. Aastatega on loodud kutseorganisatsioon, mis koondab hetkel 86 pimemassööri üle Eesti. Tegutseb ka erakool, mis võimaldab kohandatud keskkonnas nägemispuudega inimestel omandada massööri elukutse, juba töötavatele pimemassööridele korraldatakse aga regulaarselt erialaseid täiendkoolitusi avatud tööturul konkurentsi säilitamiseks.

“Oleme loonud tugisüsteemi, kus nägemise kaotanud inimene saavutab rehabilitatsiooni kaudu igapäevatoimetuleku ning järk-järgult kohanedes lülitub uuesti tavaellu. Toetame massööri eriala omandanud nägemispuudega inimesi töökeskuse teenusega, kus inimene õpib tegutsema FIE-st massöörina, et alustada iseseisvat ettevõtlust,” selgitas Olõkainen.

Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik on Eestis tegutsevate sotsiaalsete ettevõtete tugistruktuur, mille eesmärgiks on sotsiaalsete ettevõtete arvu, suutlikkuse ja mõju suurendamine Eestis. Sotsiaalse ettevõtluse põhieesmärgiks ettevõtlustulu teenimise kõrval on ühiskonnale ja inimestele kasulike hüvede loomine.

Olympic-Online on ka Eesti Korvpalliliidu ja Eesti Pooli Föderatsiooni suurtoetaja, samuti Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku koostööpartner.

Head Uudised GoodNews