1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tehnopol võitis maailma teadusparkide auhinna
Tehnopol võitis maailma teadusparkide auhinna

Tehnopol võitis maailma teadusparkide auhinna

“Inspireerivad lahendused” on IASP teadmiste jagamise algatus, mis tõstab esile maailma teadusparkide ja innovatsioonipiirkondade parimaid projekte.

Sel aastal laekus võistlusele 37 programmi, millest ekspertkomitee valis välja kümme parimat. Nende hulgast valisid liikmesriikide esindajad kolm võitjat, kes kuulutati välja Prantsusmaal IASP maailmakonverentsil.

„Teaduspark Tehnopol saavutas 2. koha lahendusega „Level 11 – innovatsiooni uus tase“, mis ühendab edumeelseid Eesti ettevõtteid Eesti idufirmadega, et julgustada ühiseid innovatsioonialgatusi. Kaasatud oli 80 korporatsiooni ja 70 idufirmat, mille tulemuseks olid innovatsiooniüritused, 1:1 kohtumised, innovatsiooniauditid, ettevõtete külastused ja innovatsioonijuhtide klubi. Projekti tulemusena võib esile tõsta kaheksat edulugu koostööst teadus- ja arendustegevuses ning tootearenduses,“ selgitas Tehnopoli innovatsioonijuht Kadi Villers.

“Projekti käigus vaatasid suurettevõtted uuesti läbi oma protsessid ja reeglid, et olla koostööle rohkem avatud. Samas õppisid idufirmad tundma suurettevõtete probleeme, et pakkuda nende lahendamiseks uusi efektiivseid võimalusi,“ täpsustas Villers.

IASP tegevjuhi Ebba Lundi sõnul on Level 11 idufirmade ja ettevõtete ühendamiseks suurepärane idee. „Programmi keskmes on see, mida teevad teaduspargid ja innovatsioonipiirkonnad kogu maailmas: aitavad kohalikul innovatsiooniökosüsteemil õitseda,“ selgitas ta.

IASP on 1984. aastal asutatud teadusparkide ja innovatsioonipiirkondade võrgustik, millel on liikmeid 74 riigis.

Head Uudised GoodNews