1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Dubai EXPO Eesti paviljoni restoranipidaja investeerib osalusse 150 000 eurot
Dubai EXPO Eesti paviljoni restoranipidaja investeerib osalusse 150 000 eurot

Dubai EXPO Eesti paviljoni restoranipidaja investeerib osalusse 150 000 eurot

Eesti kapitalil põhinev ventilatsiooniseadmeid ja -komponente tootev ettevõte ETS NORD rajab koostöös Bocouse d’Ori Eesti meeskonnaga Eesti paviljoni tänavatoidu-restorani ning näeb EXPOs suurt võimalust kasvada kordades suuremaks.

„Kõik meie konkurendid on kohal Dubais, mujal Euroopas ja Ameerikas. Me tunneme oma turusegmenti ja konkurente väga hästi ning teame ka seda, et meie tehnoloogilised lahendused on neist paremad,“ räägib ettevõtte juht Urmas Hiie. „Suuremad kontsernid on meist 10-15 korda suuremad. Meie eesmärk on kasvada neile järgi.“

ETS NORD on olnud pikki aastaid Bocouse d’Ori toetaja. Samuti teeb ettevõtte meeskond koostööd paljude tippkokkadega, et luua restoranide köökidesse paremat töökeskkonda.

„Hindan kõrgelt tema arusaama heast toidust. Olen kindel, et Eesti paviljoni kvaliteetset tänavatoitu pakkuv restoran tuleb suurepärane,“ usub Bocouse d’Ori Eesti president Dimitri Demjanov. „Selle teemaks saab olema United Flavours of Estonia, mis on siis ka viide võõrustajamaale – United Arab Emirates.“

Dubais tegutseb KPMG uuringute andmeil hinnanguliselt 12 500 restorani. „ETS NORD on hea näide eestlaste julgusest ja ambitsioonist – olles kinnitanud kanda Põhjamaades, võetakse läbi EXPO 2020 uueks sihiks kogu maailm,“ rõõmustab Eesti EXPO meeskonna juht Andres Kask. Eesti paviljon Dubai EXPO-l on ideaalseks show-ruumiks ETS NORD’i toodangule, mille keskmes saab olema võimas ventilatsioonisüsteem, mis on nii energiasäästlik kui ka keskkonnasõbralik.

„Me suudame tagada, et värske õhk suunatakse sinna, kus teda vajatakse ja saastunud gaasid tõmmatakse välja tekkekoha lähedalt võimalikult väikse energiakuluga,“ kinnitab Urmas Hiie. „Täna oleme välja arendanud innovatiivse toiduainetööstuse lahenduse, kus suudame puhastada toidu valmistamisel tekkivaid rasvu ja gaase sellisele tasemele, et võime puhastatud õhu juhtida tagasi ventilatsiooniseadmetesse.“

ETS NORD’i tooted on nii Eestis kui ka näiteks Soomes väljas suurimates kaubanduskeskustes, aga ka Helsinki lukshotellis Kämp. Eestis saab ettevõtte ventilatsiooni oma silmaga näha näiteks Noblessneri kvartalis asuvas restoranis „180 degrees“ ja kaubamaja T1 restoranis „Pelm“, kus tehakse toitu söegrilli ning elusa tulega.

ETS NORD’il on kaks tehast Soomes, Rootsis ja Taanis üks. Kõige suurem tehas asub Tallinnas, kus on tootmise ja logistika pinda kokku 20 000 ruutmeetrit. Iga päev sõidab Tallinna tehasest Skandinaaviasse 10 rekkakoormat toodangut. ETS NORD’i käive oli 2018. aastal 39 miljonit eurot, kasum 3,5 miljonit eurot. Prognoos käesolevaks aastaks on 50 miljonit käivet ja 4,5 miljonit kasumit. Ettevõte maksab maailmanäitusel osalemise eest 150 000 eurot.

Maailmanäitus toimub Araabia Ühendemiraatides 2020. aasta oktoobrist kuni 2021. aasta aprillini.

Head Uudised GoodNews