1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. TERVISE NIMEL I Alates esmaspäevast paigaldatakse Tulika taksodele plastikust vaheseinad
TERVISE NIMEL I Alates esmaspäevast paigaldatakse Tulika taksodele plastikust vaheseinad

TERVISE NIMEL I Alates esmaspäevast paigaldatakse Tulika taksodele plastikust vaheseinad

Esmakordselt Eestis eraldab Tulika Takso juhid ja reisijad üksteisest vaheseinaga.  Alates esmaspäevast paigaldatakse Tulika taksodele plastikust vaheseinad, mis eraldab roolis istuvad juhid tagaistmel istuvatest klientidest. Täiendava meetmena puhastavad taksojuhid desovahendiga neid pindasid, mida kliendid vältimatult puudutavad.

Esimesed paigaldused toimuvad juba nädalavahetusel ning esmaspäeva-teisipäeva jooksul saavad vaheseinad kõik praegu taksoteenust pakkuvad autod.

Tulika Takso juhatuse liikme Anne Rebase sõnul tuleb praegu vaheseinadega varustada umbes 50 taksot. “Arvestades taksoteenuse turu langust, kus mahud on vähenenud ca 80%, on see piisav hulk vaheseinadega autosid. Seni kuni vahesein pole paigaldatud, juht uusi tellimusi peale ei saa. Lisaks oleme me teinud juhtide hulgas selgitustööd, et vanuse tõttu riskirühma kuuluvad juhid praegusel perioodil ei töötaks,” selgitas Rebane olukorda taksoturul.

Tulika Takso on riskirühma kuuluvate juhtide motiveerimiseks loonud ka majanduslikud hoovad, mis lubavad neil koju jääda ning peatanud kõik kohustused, mis inimesi muidu rooli taha ajaks.

Plastikust vaheseintel, mida Eestis pole varem taksoteenuse osutamisel kasutatud, on kahe esiistme vahelises osas avaus arveldamiseks. Ülejäänud ajal on see ava kattega suletud. “Valdav osa arveldusi toimub niikuinii kontaktivabalt, pangaterminaali viipemaksega ja pangad on viipemakse summat suurendatud kuni 50 euroni. Nii ei ole arve tasumisel tegelikult kontakti ei pangaterminaali klaviatuuriga ega taksojuhi ühegi kehaosaga,” selgitas Rebane.

Kõigis Tulika Takso autodes on desoaine ning taksojuht puhastab peale iga teenindust ukselinke seest väljast, vajadusel ka pangaterminaali klaviatuuri ning kogu ukse sisekülge. Rebase sõnul desoainete puudust ei tule, sest varu on ettevõttel korralik. “Juhtidele oleme teinud desoainete kasutamise koolituse ja selle kasutamine on kohustuslik. Teeme seda kõike koos taksojuhiga tema enda klientide tervise huvides ja järgime kõiki Terviseameti soovitusi, mida rakendada transpordi korraldamisel,” lisas ta.

Anne Rebase sõnul on nende ettevõttes siiani kõik juhid tervetena püsinud ning viirus tööjõu vähenemist pole põhjustanud. “Vaikselt on hakanud tekkima ka ettevõtteid-organisatsioone, kes nõuavad oma töötajatelt taksoteenuse kasutamist ning hoolitsevad selle eest töötajad ei kasutaks busse, tramme vms suuri ühissõidukeid. Selline kaalutletud lähenemine on väga oluline, et majandust mitte täielikult välja suretada, aga samas viia viirusega nakatumise risk kontrolli alla,” ütles Rebane.

Nii täieks osutab Tulika Takso teenust Tallinna linnaga sõlmitud hankelepingu raames puuetega inimestele, kes tulenevalt tervislikust seisundist ja vanusest kuuluvad paljuski riskirühma. Koostöös Tallinna Sotsiaalametiga üritatakse leida täiendavad lahendusi, et ka puudega inimene saaks hädavajalikud käigud tehtud ja neile kinnistatakse teenuse osutamiseks kindlad sõidukid.

Head Uudised GoodNews