1. Avaleht
  2. Toode
  3. Toyota esitleb 2014. aasta Detroiti autonäitusel uut kupeed – ideeautot FT-1
Toyota esitleb 2014. aasta Detroiti autonäitusel uut kupeed – ideeautot FT-1

Toyota esitleb 2014. aasta Detroiti autonäitusel uut kupeed – ideeautot FT-1

ft-1-3Toyota City, Jaapan, 13. jaanuar 2014 – Toyota Motor Corporation (TMC) teatas, et kupee FT-11 – eksperimentaalmudel, mis on ühtlasi Toyota sportautode disaini suunanäitajaks –, jõuab maailmas esimest korda avalikkuse ette 13.–26. jaanuarini USAs Detroitis toimuval Põhja-Ameerika rahvusvahelisel autonäitusel.

Sportkupee FT-1 on eksperimentaalmudel, mis näitab, kuhu on meelierutava kujundusega sportautot luues võimalik välja jõuda. Sõiduki on kujundanud Toyota USA disainikeskus, mis kannab nime Calty Design Research, Inc. (Calty). Calty on seisnud Toyota sportautode sünni juures aastakümneid, luues teiste hulgas 1967. aastal turule toodud mudeli 2000GT. FT-1 on tõeliselt muljetavaldav sportauto, möödunud aastal 40. sünnipäeva tähistanud Calty pikaajaliste pingutuste tippsaavutus.FT-1-l on jõulise võidusõiduauto välimus, milles annavad tooni väga meeliköitvad ja kaunid kurvilised jooned.

ft-1-2Esiosas paistavad silma julge kujundusega poritiivad, lisaks on sel terav läbitungiv ilme, mis viitab sõiduki võimsusele ja kiirusele. Esiletoomist väärivad ka dünaamilised õhuvõtu- ja väljalaskeavad ning reguleeritav
tagatiib, mis tagab sõidukile optimaalse aerodünaamilisuse.

FT-1 esindab klassikalist tagaveolist sportautot, kus juhikoht on nihutatud parema kaalujaotuse saavutamiseks kaugele taha. Ümber kere kaarduvad esi-ja küljeklaasid on otsene viide kunagisele GT2000-le.FT-1 salongi kujundamisel lähtuti põhimõttest, et juht peab saama keskenduda sõidule ning manöövrite nauditavusele.Sõidukil on madalale viidud raskuskes ning ergonoomiline kokpit.

ft-1-3Rool meenutab vormeli oma ning kolmnurga motiivil põhinev meeliköitev näidikupaneel võimaldab juhil paremini sõidukit tunnetada ja sportauto võimed viimse piirini proovile panna. Sõitu hõlbustab ka näidikupaneel, mis kuvab kogu olulise sõiduteabe rooli kohale. Tänu sellele pole juhil vaja silmi teelt kõrvale pöörata. Istmepatjade optimaalse koguse ja paigutusega on õnnestunud sõiduki kaalu tublisti vähendada.

1 FT on Future Toyota („tuleviku Toyota”) lühend ning 1 tähistab absoluutselt parimat.

Head Uudised GoodNews