1. Avaleht
  2. Majandus
  3. TransferWise’i 10. sünnipäevaks kasvas Tallinna tiim 1000 töötajani, ettevõtte teenuseid kasutab 10 miljonit klienti
TransferWise’i 10. sünnipäevaks kasvas Tallinna tiim 1000 töötajani, ettevõtte teenuseid kasutab 10 miljonit klienti

TransferWise’i 10. sünnipäevaks kasvas Tallinna tiim 1000 töötajani, ettevõtte teenuseid kasutab 10 miljonit klienti

Rahvusvahelisel tehnoloogiafirmal TranfserWise täitus 10 tegutsemisaastat ja sümboolselt samasse aega jääb ka ettevõtte Tallinna tiimi 1000. töötaja palkamine. Ettevõte jätkab hoogsat kasvu, aidates nüüdseks juba 10 miljonil era- ja ärikliendil piiriüleselt raha liigutada. Järgneva kuue kuu jooksul luuakse 750 uut töökohta, millest 165 asuvad Tallinnas.

Lisaks esimesele ümmargusele juubelile tähistab TransferWise selle aasta jaanuaris 1000 töötaja täitumist oma suurimas, Tallinnas asuvas kontoris. Siinses tiimis on esindatud üle 70 rahvuse ning Eestist ja teistest riikidest pärit töötajate osakaal jaotub pooleks. Kokku on ettevõttes 2200 töötajat, kes tegutsevad 14 kontoris üle maailma – Tallinna kõrval veel näiteks peakontoris Londonis, Singapuris, New Yorgis ja São Paulos.

„Vaatamata eelmise aasta uudsele olukorrale kasvas meie tiim jõudsalt ning märtsist detsembrini liitus meiega oma kodukontorist ligi 450 uut töötajat,” rääkis Jana Padabed, TransferWise’i Euroopa personaliosakonna juht.

„Värbamisrütmis jätkame ka käesoleval aastal ning suurendame järgmise poole aastaga oma globaalset tiimi kolmandiku võrra. Vajame lisajõudu, et ellu viia TransferWise’i piirideta raha missioon – võimaldada maailmas raha liigutada välkkiirelt, mugavalt, läbipaistvalt ja tulevikus ka tasuta,” lisas Padabed.

TransferWise’i teenuseid kasutab tänaseks 10 miljonit era- ja äriklienti, kes teevad kuus üle viie miljardi euro väärtuses piiriüleseid tehinguid ja säästes tänu madalamatele teenustasudele enam kui miljard eurot aastas. Uusi ärikliente lisandub igakuiselt keskmiselt 10 000.

TransferWise on üks maailma kiiremini kasvavaid tehnoloogiaettevõtteid, mis on tänaseks esmaste investeeringute ning teiseste aktsiamüügi voorudega kaasanud üle miljardi dollari. Investorite seas on D1 Capital Partners, Lead Edge, Lone Pine, Vitruvian, IVP, Merian Chrysalis Investment Company Ltd, Andreessen Horowitz, Sir Richard Branson, Valar Ventures ja Max Levchin PayPal’ist.

10 aastat TransferWise’i

  • 24. jaanuar 2011: TransferWise’i ametlik lansseerimine
  • Veebruar 2011: Värvatakse esimene töötaja Eva, kes tegutseb TransferWise’is kaheksa aastat.
  • Märts 2012: TransferWise kolib oma esimesse Tallinna kontorisse Mustamäel.
  • 2014: Sir Richard Branson investeerib TransferWise’i visiooni. Sada aluspesus TransferWise’i töötajat protesteerivad Londonis Inglise Panga ees pankade kõrgete varjatud tasude vastu sõnumiga #nothingtohide. Võrreldes pankadega ei ole TransferWise’il midagi varjata.
  • Detsember 2015: LHV-st saab esimene pank maailmas, kes hakkab oma klientidele pakkuma TransferWise’i teenuseid. Täna kasutab TransferWise’i läbi rakendusliidese 14 panka üle maailma.
  • 2016: Miljon inimest ja ettevõtet üle maailma kasutab TransferWise’i, et piiriüleselt raha liigutada.
  • Mai 2017: Ettevõte jõuab kasumisse ja tõestab oma jätkusuutlikkust.
  • Jaanuar 2018: Globaalse tiimiga liitub 1000. töötaja.
  • Märts 2018: Turule tuleb piirideta konto ja deebetkaart, mis lisavad võimaluse kasutada TransferWise’i oma igapäevakulutusteks.
  • September 2018: Kliendibaas kahekordistub ühe aastaga nelja miljonini.
  • Detsember 2019: TransferWise’i tiim kasvab 2000 töötajani.
  • Juuli 2020: Ettevõtte väärtus tõuseb viie miljardi dollarini, neljandat aastat järjest ollakse kasumis.
  • Jaanuar 2021: Tallinna tiimis täitub 1000 töötajat. TransferWise’i kasutab 10 miljonit era- ja äriklienti üle kogu maailma.
Head Uudised GoodNews