1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Transiidikeskuse konteinerkäive kasvas jaanuaris 13%
Transiidikeskuse konteinerkäive kasvas jaanuaris 13%

Transiidikeskuse konteinerkäive kasvas jaanuaris 13%

Käesoleva aasta jaanuaris käitles Transiidikeskuse konteinerterminal 19 262 TEU’d erinevat kaupa. See on 13% enam kui 2012. aasta jaanuaris

Aasta alguse olulisim areng on olnud Muuga-Kaluuga konteinerrongi graafikujärgne käivitumine.

“Hiljuti avatud konteinerrongiliin Muugast Kaluugasse Mitsubishi koostetehasesse on käivitunud plaanide kohaselt. Neli aastat kestnud läbirääkimised ja edukad testid on toonud meid tänasesse seisu, kus iganädalaselt saadame teele kaks rongi,” kommenteeris Transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee.

Kuivõrd koostöö Transiidikeskuse ja Mitsubishi vahel on tänu kõikide osapoolte heale eeltööle hästi alanud, siis on TK ja Mitsubishi leppinud kokku kaubamahtude järk-järgulises kasvus.

“Oleme nüüdseks kokkuleppinud, et alates märtsis suudame ära laadida ja teele saata 3 rongi nädalas ning alates juulist 5 rongi nädalas. Asjaolu, et oleme suutnud rakendada tööle graafikujärgse, täpse ning hästitoimiva Eesti-Vene suunalise tarneahela on heaks signaaliks teistele potentsiaalsetele klientidele, kes täna kaaluvad Muugat ja meie terminali võrreldes teiste Läänemere sadamatega. Olulised on muidugi lisaks meie stividoriteenusele ka teiste meie partnerite, Eesti ja Venemaa logistikute ja operaatorite panused,” ütles Laidvee.

Transiidikeskuse AS on Eesti spetsialiseeritud konteiner- ja üldkaubaterminalide operaator Muuga sadamas.

Head Uudised GoodNews