1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Cisco avaldas 2013. majandusaasta teise kvartali tulemused
Cisco avaldas 2013. majandusaasta teise kvartali tulemused

Cisco avaldas 2013. majandusaasta teise kvartali tulemused

Maailma juhtiv andmevõrgu tehnoloogialahenduste tarnija Cisco (NASDAQ: CSCO) teatas, et ettevõte käive oli majandusaasta teise kvartali lõppseisuga 26.1.2013 12,1 miljardit USA dollarit. See tähendab võrreldes eelmise aastaga viieprotsendilist tõusu. Käive kasvas 5%, kuid puhaskasum kasvas 44% võrreldes eelmise aastaga. 

Üldtunnustatud raamatupidamistava järgi (GAAP) oli Cisco puhaskasum teises kvartalis 3,1 miljardit dollarit ehk 0,59 dollarit aktsia kohta. Aasta varem oli puhaskasum 2,2 miljardit dollarit ehk 0,40 dollarit aktsia kohta. Seega kasvasid Cisco tulud märkimisväärselt 44 protsenti võrreldes eelmise majandusaasta vastava kvartaliga.

Ettevõte peakontor Ühendriikides, San Jose linnas (California)

Maksujärgseid kulusid mitte arvestades (non-GAAP) oli Cisco puhaskasum teises kvartalis 2,7 miljardit dollarit ehk 0,51 dollarit aktsia kohta, kui see eelmise aasta samas perioodis oli see 2,6 miljardit dollarit ehk 0,47 dollarit aktsia kohta.

“Keerulisele majandusolukorrale vaatamata saavutasime selles kvartalis rekordilise tulemuse aktsia kohta ning saime juba kaheksandat kvartalit järjestrekordkäibe. Keskendume jatkuvalt täitma klientide ootusi ning pühendume innovatsioonile, kõrge kvaliteedi hoidmisele ja eeskujuks olemisele oma valdkonnas. Täidame endiselt ka oma eesmärki tagada aktsionäridele pidev tulusus,” ütles Cisco juhatuse esimees John Chambers.

Ettevõte aktsiakurss tehnoloogiabörs NASDAQis ajavahemikul 1.september 2011 – 13.veebruar 2013

“Oleme kindlal teel saamaks maailma kõige tähtsamaks IT-ettevõtteks. Läbi valdkonna kasvu ning uute turgude tekkimise, nagu seda on näiteks Internet of Everything ehk “kõik asjad online’is”, on lihtne näha, kui keskne roll intelligentsetel andmevõrkudel on tulevikus,” jätkab Chambers.

Lõppenud kvartali jooksul teatas Cisco klientidest näiteks Xerox, et kavatseb kasutada Cisco tehnoloogiat pilvepõhiste hallatud printimisteenuste arendamisel. Samuti teatas hiigeloperaator Telefonica IT-lahenduste üksus Global Solutions, et uuendab oma IP-võrku Cisco abil.

Head Uudised GoodNews