1. Avaleht
  2. Äri
  3. TUNNUSTUS I „Hea töökeskkond 2021“ tunnustuse pälvisid ABB ja Elcogen
TUNNUSTUS I „Hea töökeskkond 2021“ tunnustuse pälvisid ABB ja Elcogen

TUNNUSTUS I „Hea töökeskkond 2021“ tunnustuse pälvisid ABB ja Elcogen

Tööinspektsioon tunnustab igal aastal ettevõtteid hea töökeskkonna arendamise eest. Sel aastal hinnati auhinna vääriliseks ABB AS ja Elcogen AS.

Auhinna andis üle Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu. „Osavõtt hea töökeskkonna konkursist muutub iga aastaga arvukamaks ning valiku tegemine raskemaks, sest häid kandidaate on palju. See valmistab aga rõõmu, sest näitab, et Eesti ettevõtted loovad ja väärtustavad head töökeskkonda, kus töötajate tervis ja ohutus on tagatud,“ ütles ta. Selle aasta võitjate puhul tõstis Maripuu esile süsteemset lähenemist ja töötajate kaasamist hea töökeskkonna loomisesse. „Ettevõtte ohutuskultuur saab sündida vaid tööandja ja töötaja koostöös. Ühiselt tegutsedes saab maandada töökeskkonna riske ja hoida töötajate ning seeläbi kogu ettevõtte tervist ja kestlikkust,“ lisas Maripuu.

Kuni 50 töötajaga ettevõtete kategoorias pälvis tunnustuse Elcogen AS. Elcogeni asutaja ja tegevjuht Enn Õunpuu ütles, et nad on oma hea töökeskkonna loomisse palju panustanud ja seetõttu söandasid ka konkursist osa võtta. Näiteks pole Elcogenis olnud tööõnnetusi, keset koroonaaega said kontoritöötajad uue avarama kontori ning üksuste juhid on olnud üksmeelsed vajalike ohutusalaste parenduste elluviimises. Üks eriline tervisealane boonus on Elcogeni poolt oma töötajatele pakutav tervisepakett Confidos. “Töötaja saab 1000 euro eest aastas Confidos midagi oma tervise heaks ära teha. Võib käia nii arsti juures kui massaažis, me pole teenuste valikut piiranud,” rääkis Õunpuu. “Töötajad on väga rahul, seda võimalust hinnatakse kõrgelt.”

Üle 50 töötajaga ettevõtte kategooria võitis ABB AS. ABB Balti riikide juht Jukka Patrikaineni sõnul on hea töökeskkonna auhind suur tunnustus ettevõtte töötajatele. „Suure tööstusettevõttena on ohutuskultuur ja hea töökeskkond meie tegutsemise nurgakivi. ABB-s ütleme, et ohutu tootmine ja töötajate tervisele tähelepanu pööramine on osa meie DNA-st,“ ütles ta. „Saame seda ellu viia üksnes oma inimestega – ettevõtte protsesside eest vastutajad saavad luua vajalikud võimalused ja tegutsemise raamistikud, kuid selle järgi elamine algab igast üksikust töötajast,“ tõdes Patrikainen. „Kindlasti on meil veel arenguruumi, sest ohutuses saab olla ainult üks eesmärk – see on null tööõnnetust. Töötame selle nimel pidevalt,“ lisas ta.

  • „Hea Töökeskkond“ tunnustusega soovib Tööinspektsioon tõsta esile ettevõtteid, kus väärtustatakse töötajate tervist säästvat töökeskkonda ja ohutut töötamist.
  • Auhinda antakse välja kuuendat korda.
  • Varasemalt on hea töökeskkonna auhinna saanud Crystalsol ja Tallinna Vesi (2015), Saku Metall, Harju Elekter Teletehnika (2016), Baltic Oil Service ja Derivco Estonia (2017), Bonava ja Saaremaa Piimatööstus (2018), Insly OÜ ja Elisa Eesti (2019), Ericsson Eesti (2020).
Head Uudised GoodNews