1. Avaleht
  2. Äri
  3. Üheksasse riiki eksportiv Eco Box kaasas üle 500 000 euro laienemiseks
Üheksasse riiki eksportiv Eco Box kaasas üle 500 000 euro laienemiseks

Üheksasse riiki eksportiv Eco Box kaasas üle 500 000 euro laienemiseks

Group Eco Box kaasas investoritelt üle 500 000 euro äri arendamiseks ja Ameerika Ühendriikide turul laienemiseks.

Iduettevõte toodab Eestis tekkivast vanapaberist biolagunevaid lemmikloomade tualette ja toidunõusid ning heinast ja puidujääkidest loodussõbralikku kassiliiva. Ettevõtte ühe asutaja Jörgen Sildvee sõnul tekib Eestis igal aastal umbes 90 000 tonni vanapaberit, mille taaskasutamine on ettevõtte südameasi. “Näeme täna selgelt, et keskkonnasäästlik mõtteviis on laialt levimas kogu maailmas ja nõudlus meie toodete järele on jõudsalt kasvamas nii Euroopa kui ka Ameerika Ühendriikide turgudel. Meie ambitsioon on laieneda Ameerika Ühendriikide turul ja hõivata turgu ka mujal Euroopas,” lisas Sildvee.

Ettevõtte põhiline eksportturg on juba ligi aasta Ameerika Ühendriigid, kuhu ettevõte on saatnud kümme konteinerit tooteid. Lisaks on tooteid eksporditud kaheksasse riiki, sh Soome, Suurbritannia ja Saksamaa turgudele.

Välisturgudele laienemiseks kaasas ettevõte välisinvestoritelt 325 000 eurot ja Eesti ingelinvestoritelt 225 000 eurot. Kokku investeeris 20 investorit.

Luksemburgi äriinglite võrgustik LBAN Romain Hoffmani ja Michel Rzonzefiga eesotsas oli üks esimesi, kes keset koroonakriisi näitas huvi Eesti iduettevõtte toodete vastu. “Jagame samu väärtusi, milleks on lemmikloomaäri arendamine, jätkusuutlik tootmine ja keskkonnasäästlikud tooted ning rahvusvaheline haare. Romaini ja Micheliga koostöös panime kokku plaani teiste investorite kaasamiseks. Koroonakriisile vaatamata tulid kiiresti kaasa mitmed Eesti äriinglite assotsiatsiooni Estban liikmed ja ka kiirendifond Startup Wise Guys. Meiega liitusid sellised tuntud investorid nagu Ivo Remmelg, Herty Tammo, Sonny Aswani, Douglas Wong ja teised,” ütles Sildvee.

Mitmeid auhindu saanud Eco Pet Boxi toodete eeliseks on mugav ja hügieeniline kasutamine. Tooteid ei pea pesema, desinfitseerima ega kuivatama, mis vähendab haiguste levimise riski ja säästab loodusressursse – peale kasutamist on kõik tooted lihtsasti komposteeritavad ja biolagunevad.

Group Eco Box asutati 2019. aastal. Tootmisvõimekus on 25 miljonit toodet aastas. Ühes kuus on ettevõte võimeline tootma 100 000 kotti looduslikku kassiliiva, 600 000 lemmikloomatualetti ja 1,5 miljonit toidunõud. Tooteid saab osta sellistest veebipoodidest nagu Chewy ja Amazon, Eestis Pet City lemmikloomapoodidest ja suurematest Selveritest.

Head Uudised GoodNews