1. Avaleht
  2. Toode
  3. Väikeettevõtjate parima toiduaine tiitlile kandideerib rekordarv tooteid
Väikeettevõtjate parima toiduaine tiitlile kandideerib rekordarv tooteid

Väikeettevõtjate parima toiduaine tiitlile kandideerib rekordarv tooteid

Tänavu osaleb Eesti Parima Toiduaine konkursil 17 Eesti väikeettevõtet, kes on hindamisele toonud kokku 32 toodet. Žürii hindab kõiki tooteid teisipäeval, 12.märtsil Tartu Kutsehariduskeskuses (Kopli 1, Tartu) algusega kell 11.00.

„Tänavu on meil eriti hea meel selle üle, et piirkondlikul konkursil osaleb pea kolmandiku võrra rohkem tooteid kui eelmisel aastal,“ kommenteeris Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. „Mõned neist on juba omal käel tuntuks saanud – nagu näiteks graafilise disaini auhinna võitnud Moe Viin 1886. Paljud kvaliteetsed tooted on aga alles oma välja teenitud tuntust kogumas.“

Eesti Parim Toiduaine 2013 parimad piirkondlike väikeettevõtjate tooted selgitatakse välja neljas kategoorias: Lõuna-Eesti väikeettevõtete parima toiduaine tiitlile kandideerib viis toodet, Põhja-Eestis kuus toodet, Virumaal kolm toodet ja Lääne-Eestis tervelt üheksa toodet.

Konkursil osalevate toodete hindamisel, 12. märtsil koguneb Tartu Kutsehariduskeskuses ruumi 301 staažikas žürii, kuhu kuuluvad kutsekooli toiduvaldkonna õpetajad, toitumisteadlased, õppejõud, kaubanduse esindajad, Veterinaar- ja Toiduaimeti esindaja, ajakirjanik ja kohvikute esindaja. Komisjoni tööd juhib Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp. Hindamist on oodatud jälgima ka ajakirjanikest huvilised.

Toidutootjad, kes oma uudistoodetega piirkondlikul konkursil esinevad, on Luha AV, Luke Farmimeierei, Pajumäe Talu, Taarapõllu Talu, Kõlleste Kommimeistrid, HTÜ Tootmine, Kivisaare Veski, Läätsa Kalatööstus, Nantecom Saaremaa DeliFood, Keisri Köök, GrainPro, La Muu, Eesti Traalipüügi Ühistu, Eesti And, Smackers, Estonian Spirit ja Polven Foods.

“Eesti Parim Toiduaine piirkonna väikeettevõttelt 2013“ konkursi võitjad kuulutatakse välja koos “Eesti Parim Toiduaine 2013” konkursi üldvõitjatega aprilli lõpus toimuval Eesti toiduainetööstuse aastakonverentsil.

Juba 19. korda toimuva uudistoodete konkursi „Eesti Parim Toiduaine“ eesmärgiks on innustada tootjaid tegelema tootearendusega ning tõstma sellega nii toidu kvaliteeti kui konkurentsivõimet Eestis ja eksporditurgudel.

Head Uudised GoodNews