1. Avaleht
  2. Toode
  3. Valio Forte tootesarja lisanduvad snäkid, laastud ja riivjuust
Valio Forte tootesarja lisanduvad snäkid, laastud ja riivjuust

Valio Forte tootesarja lisanduvad snäkid, laastud ja riivjuust

Forte_Classico laast, riiv, snäkkValio Forte tootesari saab septembris olulist täiendust, kui müügile jõuavad taassuletavas pakendis Forte Classico juustusnäkid, juustulaastud ja riivjuust. Samuti lisandub tükijuustu valikusse 16 kuud küpsenud Forte Superiore.

Valio Eesti AS-i turundusdirektori Krista Kalbini sõnul on itaaliapärased kõvad juustud leidnud kindla koha eestimaalaste igapäevasel toidulaual, millele viitab eeskätt turumahu kahekordistumine viimase kahe aasta jooksul. „Meie suureks rõõmuks eelistavad Eesti inimesed itaaliapärastest kõvadest juustudest Võru juustumeistrite poolt toodetavat kodumaist Valio Fortet, mis on omas kategoorias ka turuliider,“ sõnas Kalbin.

„Kiire elutempo tingib vajaduse lihtsamate ja mugavamate lahenduste järele, mistõttu otsustasime ka juustusõprade elu pisut kergemaks teha ning luua Forte juustust mugavustoodete seeria. Septembri algusest on müügil väikestes taassuletavates pakendites käsitööna valmistatud murtud juustusnäkid, salatile sobivad õhukesed juustulaastud ning riivjuust,“ ütles ta.

forte_superioreSeni oli poodides müügil kümme kuud küpsenud Forte ja Eesti Parima Piimatoote 2013 tiitliga pärjatud kahekümnekuuline Forte Speciale. Nüüd sai kümnekuune juust endale nimeks Forte Classico ja valikusse lisandus ka kuusteist kuud laagerdunud juust Forte Superiore. Laastud, snäkid ja riivjuust on valmistatud kümnekuusest Forte Classico juustust.

Valio Forte juust valmib suures osas juustumeistrite käsitööna ning selle tooraineks on puhas eestimaine lehmapiim, mis pärineb peamiselt Lõuna-Eesti piimafarmidest. Valio juustumeistrid õppisid itaaliapärase Forte juustu valmistamise kunsti Itaalias sealsete juustumeistrite käe all, kelle abil valmisid esimesed Forte juustukettad Võrus 2002. aastal. „Kuni 2014. aastani küpsesid Forte juustud Itaalias Parma piirkonna juustukeldris. Sel kevadel rajasime Võru juustutehasesse spetsiaalse Forte juustulao, kus lõime samad tingimused kui seni meie juustukettaid majutanud Itaalia juustulaos. Nüüdsest küpseb meie hitt-juust siinsamas Eestis,“ ütles Kalbin.

Valio Eesti on üks suurimaid kohalikke piimatööstusettevõtteid. Peamiselt Kesk- ja Lõuna-Eesti farmide toorpiimast valmistatud Valio Eesti tooteid leiab ka Lätist, Leedust, Venemaalt, Itaaliast, Rootsist ja Ameerika Ühendriikidest. Rohkem kui 360 töötajaga Valio Eesti on juhtivaid kohalikke toorpiima kokkuostjaid, piimatoodete, sh juustude, eksportijaid ning Võru ja Laeva üks suurimaid tööandjaid. Ettevõtte tootevalikust leiab igapäevaseid, aga ka funktsionaalseid piimatooteid, mille aluseks on Valio rahvusvahelise kontserni teaduslikud uuringud ja uued tootmismeetodid. Valios läbi viidud teadustööd on hinnatud ka Nobeli preemiaga.

Head Uudised GoodNews