1. Avaleht
  2. Äri
  3. Veriffi uus funktsioon tuvastab juhilubade kategooriaid
Veriffi uus funktsioon tuvastab juhilubade kategooriaid

Veriffi uus funktsioon tuvastab juhilubade kategooriaid

Tehnoloogiaettevõtte Veriffi uus tootefunktsioon suudab juhilubadelt automaatselt välja lugeda erinevaid kategooriaid. Isikusamasuse tuvastusprotsessi käigus teeb Veriffi tehnoloogia kindlaks, kas inimesel on juhtimisõigus ja mis kategooria sõidukeid ta võib juhtida. Enamikul juhtudest puudutab see B-kategooria juhtimisõiguse tuvastamist.

Uus lahendus on abiks eelkõige transpordi- ja liikuvuse sektoris tegutsevatele ettevõtetele, kes pakuvad sõidujagamisteenust nagu näiteks auto või mopeedi lühiajaline rent. Seda tüüpi teenuste pakkujatel on vaja kindlaks teha, kes juhil on sõiduki rentimisel olemas kehtiv vastava kategooria juhiluba.

Veriffi kaasasutaja Janer Gorohhovi sõnul ehitasid nad funktsiooni valmis veidi enam kui kuuga. “Pilootprojekti alustasime koos Viinis Austrias tegutseva kliendi goUrbaniga, kes pakub liikuvusteenuste operaatoritele tarkvara platvormi ja andmeanalüütikat. Juhiloa kategooria automaatne lugemine võimaldab liikuvussektoris tegutsevatel ettevõtetel teha kindlaks, kas esitatud dokument on kehtiv. Meie teenuse mõte on juhtimisõiguse ja vastava kategooria tuvastusprotsess teha tarbijate jaoks veelgi sujuvamaks ja täpsemaks. See aitab meie partneritel nagu goUrban ehitada oma klientidega üles usalduslik suhe.”

“Lisaks aja säästmisele, mida Veriffi automaatne info lugemine võimaldab, on see lahendus kogu liikuvuse sektori mängumuutja ja sõidukijagamisteenuse kasutamiskogemus on terviklikum. Pettused ja sõiduki rikkumised on sektoris kasvav murekoht – seega kõrge väärtusega vara nagu autod või luksusautod peavad olema turvatud. Täpne juhiloa ja sõidukategooria info tuvastus mängib turvalisuse kasvatamisel üha olulisemat rolli,” selgitas Nicholas Kirk, goUrbani äriarenduse juht.

Veriffi kliendid saavad tootefunktsiooni kaudu infot, kes on nende kliendid ja kas neil on olemas seaduslik õigus kasutada mõnd liikuvusteenust. Tehisintellekti abil suudab Veriff lugeda isiku juhiloa andmeid ja tuvastada konkreetse kategooria juhtimisõiguse.

Veriff tuvastab kokku pea 9000 erinevat dokumenti üle maailma. “Mida enam dokumenditüüpe me suudame töödelda, seda paremaks muutub meie teenus ja seda kiiremaks muutuvad otsused isikusamasuse tuvastamise protsessis. Lõpuks võidab sellest tarbija, kelle aega me säästame,” lisas Gorohhov.

Hetkel keskendub Veriff nendele rahvusvahelistele juhilubadele, mis on kohased Viini 1968. a teeliikluse konventsioonile. Seda standardit kasutab Euroopa Liit ja veel mõned riigid maailmas. Samas käib pidev töö selle nimel, et lahenduse võimekus ja eri tüüpi juhilubade tuvastamise suutlikkus veelgi kasvaks.

Veriff on globaalne isikusamasuse tuvastamisega tegelev tehnoloogiaettevõte, mis kaitseb nii ettevõtteid kui nende kliente identiteedipettuste ja -varguste eest. Kaugtuvastuseks kasutab Veriff tehisintellekti abi, analüüsides tuhandeid tehnoloogilisi ja käitumuslikke näitajaid. Veriff suudab tuvastada dokumente enam kui 190 riigist.

Veriff on 2015. aastal Kaarel Kotkase poolt asutatud Eesti tehnoloogiaettevõte, mille kliendid tegutsevad peamiselt finantstehnoloogia-, jagamismajanduse ja e-kaubanduse valdkonnas Ameerika Ühendriikides, Euroopas ja mujal maailmas. Veriffi Tallinna, Tartu ja New Yorgi kontorites töötab kokku enam kui 230 inimest. Veriff on investoritelt kaasanud 23,8 miljonit USD. Ettevõttesse on teiste hulgas investeerinud Mosaic Ventures, Y Combinator, NordicNinja VC, Change Ventures, SV Angel, ACE & Company, LIFT99, Superangel, Taavet Hinrikus, Ashton Kutcher, Paul Buchheit, Elad Gil, Sten Tamkivi, Ragnar Sass, Gustaf Alstromer, Anu Harihara, Andrew Prozes ja paljud teised.

Head Uudised GoodNews