1. Avaleht
  2. Majandus
  3. VIDEO I Alar Tamming: vara säilitada pensioni jaoks on mõistlik 30% ulatuses kullas
VIDEO I Alar Tamming: vara säilitada pensioni jaoks on mõistlik 30% ulatuses kullas

VIDEO I Alar Tamming: vara säilitada pensioni jaoks on mõistlik 30% ulatuses kullas

1991. aastal valuutavahetusettevõttena alustanud Tavid leidis eelmise kümnendi keskel tõelise kullapaja ja on kujunenud tänaseks Põhja-Euroopa üheks olulisemaks kullamüüjaks. Tänavusel ettevõtluskonkursil „Eesti parimad ettevõtted 2020“ tunnustati Tavidit Eesti konkurentsivõimelisima suurettevõtte tiitliga. ETV valmistas Tavidit tutvustava videoklipi.

“Kulda on läbi aegade kaevandatud maailmas umbes 200 000 tonni. Seda on natuke raske hoomata – 100 000 tonni on suur emalaev, lennukikandja. Kulda on planeedi ajaloo vältel nii palju kaevandatud,” selgitab piltlikult Tavidi peaanalüütik Adrian Bachmann. “Kuld on riknematu ja seega endiselt ringluses. Tavid on üks väike osa kullaringlusest maailmas.”

Tavid on eestlastele müünud ligi 10 tonni kulda, mis võrdub tänases vääringus 60 miljoni euroga. Müüakse kuldmünte ja plaate, kokku ostetakse aga kuldehteid.

“Öeldakse, et oma vara säilitada pensioni jaoks on mõistlik 30% ulatuses kullas. Kõige väiksem kuldplaat maksab 60 eurot, kõige väiksem hõbemünt kuskil 25 eurot. Iga inimene, kes on mõelnud, tal võiks olla midagi pensioniajaks, võiks tulla meie kliendiks. On ka suurettevõtted, kes on otsustanud raha pangas hoidmise asemel hoida seda füüsilises kullas,” kommenteerib asutaja ja nõukogu esimees Alar Tamming.

Vaata ETV poolt valmistatud Tavidit tutvustavat videot! 

Tavid – Põhja-Euroopa suurim investeerimiskulla müüja

Tänavusel ettevõtluskonkursil „Eesti parimad ettevõtted 2020“ tunnustati Tavidit Eesti konkurentsivõimelisima suurettevõtte tiitliga. Vaadake ETV poolt valmistatud Tavidit tutvustavat videoklippi.

Posted by Tavid – Kuld & Valuuta on Esmaspäev, 12. Oktoober 2020

Head Uudised GoodNews