1. Avaleht
  2. Äri
  3. WES TALLINN GALERII I Coach ja ettevõtja Lea Roy: keegi ei ehita kunagi midagi üksinda
WES TALLINN GALERII I Coach ja ettevõtja Lea Roy: keegi ei ehita kunagi midagi üksinda

WES TALLINN GALERII I Coach ja ettevõtja Lea Roy: keegi ei ehita kunagi midagi üksinda

Olles ettevõtja ja elanud Eestis kaks aastat, tõdeb coach ning kinnisvara- ja turunduskonsultant Lea Roy, et talved Tallinnas arvuti taga isoleerituna olles, elas ta läbi oma elu süngemad hetked.

Lea Roy. Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Raha teenimine ja turundusagentuuriga edukas olemine, korporatsioonidesse sekkumine, mitmes kohas elamine, selle tegemine, mida ta armastas, avalik esinemine… Naine põles läbi ning oli pinges – tema suhe iseenda ja teistega ei olnud nii tähendusrikas ja päris nagu ta soovinud oleks.

Enamik teda ümbritsevaid naisi mängisid mängu „olen tugev iseseisev naine“ ja „ma ei vaja abi“, kuigi tegelikkuses olid kõigil neist omad väljakutsed ja nad tundsid ennast üksikuna. Kogukond oli sõna, millest ta tollal eemale hoidis.

Enamik teda ümbritsevaid naisi mängisid mängu „olen tugev iseseisev naine“ ja „ma ei vaja abi“.

Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Soov üksteisele jõudu anda ja teineteise unistustesse investeerida

Lea lõpetas kõik, mida oli üles ehitanud ja andis endale kuus kuud aega, et uuesti määratleda edu. Ta uuris lähemalt oma emotsioone, kunsti, suhteid, armastust, seksi, leina, eneseväljendust ja otsustas külastada oma parimad sõpru, kes elavad teisel pool maakera.

Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Lea, kes korraldas koos Eesti naisettevõtjate, erinevate valdkondade kõneisikute, artistide ja enesearenguvaldkonna liidritega 13. aprillil Tallinnas naistele mõeldud sündmust Women Empowerment Summit 2024, otsustas alustada ülemaailmset sündmuste seeriat oma lähima sõbrannaga Diane’iga Mauritiuse saarelt. Nad otsustasid kokku kutsuda naised, et jagada üheskoos oma lugu, kogemusi, väljakutseid ning jagades samal ajal oma kunsti ja ettevõtteid, et aidata üksteisel kasvada.

Eesmärk on kokku kutsuda naised, et jagada üheskoos oma lugu, kogemusi, väljakutseid ning jagades samal ajal oma kunsti ja ettevõtteid, et aidata üksteisel kasvada.

Foto: GoodNews, Evelin Kruus

Nad pidasid tõeliselt ausaid vestluseid, lõbutsesid ja õppisid enda kohta rohkem teadma. Nii sündiski WES. „Ei midagi sügavat, ei midagi meeste vastu, vaid soov üksteisele jõudu anda ja teineteise unistustesse investeerida. Kaks sündmust tegime Mauritiuse saarel ning nüüd esimese Tallinnas. Sel aastal on plaan laieneda linnadesse üle kogu maailma,“ räägib ta WES-i sünni kohta lähemalt.

Ei midagi sügavat, ei midagi meeste vastu, vaid soov üksteisele jõudu anda ja teineteise unistustesse investeerida.

Iga inimene, kellega kohtud, võib anda sulle olulisi vastuseid

Lea selgitab, et ta defineerib sündmust kui ruumi, kus iga inimene, kellega kohtud võib äratada sinu sees küsimusi või anda sulle olulisi vastuseid – olgu selleks siis kunstnik, laulja või sisekujundaja – nad on siin selleks, et äratada sinus küsimus, mida pead kuulma või on hoopis vastuseks sinu teekonnal või peegliks sinu hingele.

Foto: GoodNews, Evelin Kruus

„Usun, et hoolimata sellest, kui erinevad ja ainulaadsed me naistena oleme, läbime me kõik elus väga sarnaseid kogemusi ning väga sarnaseid väljakutseid,“ leiab Lea ja lisab, et talle meeldib luua ruumi, kus naised saavad omavahel pidada tõelisi vestluseid. „Me kõik läbime kord leina, südamevalu, üleminekuid, identiteedikriise… Ja väga tihti hoiame teistega suheldes ees maski. Mulle meeldib, kui jätame maski ukse taha ja tuleme tõeliselt kokku ning räägime päriselt.“

Kui naine usub teise naisesse, muutub ta võitmatuks

Lea tõdeb, et naiste omavaheline koostöö muudab naiste elusid, seda nii isiklikult kui ka äris. Naiste omavaheline koostöö on uus toimimisviis, mis võimaldab naisel olla juht ja teha kogu hingest seda, mida ta oskab kõige paremini. Samal ajal saavad ka teised naised, kellega koostööd tehakse, areneda ja väljendada oma andeid – kõik kasvavad, keegi ei konkureeri omavahel.

Foto: GoodNews, Evelin Kruus

„Naise olemuses on kasvatada, anda teistele ruumi arenemiseks ja end selles maailmas väljendada. Niimoodi loob naine oma ideid ja loomingut. Kui naine usub teise naisesse, muutub ta võitmatuks. Kui need omavahel kokku saavad, saavad võimalikuks meie kõige pöörasemad unistused. WES on elav tõestus sellest. Keegi ei ehita kunagi midagi üksinda.“

Keegi ei ehita kunagi midagi üksinda.

GALERII: GOODNEWS, EVELIN KRUUS

Head Uudised GoodNews