1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Algas tüdrukute ettevõtlusprogrammi “Be The Future” teine hooaeg
Algas tüdrukute ettevõtlusprogrammi “Be The Future” teine hooaeg

Algas tüdrukute ettevõtlusprogrammi “Be The Future” teine hooaeg

22.-24. oktoobrini Tartus aset leidnud üritusega avas teise hooaja ettevõtlusprojekt “Be The Future”, mille eesmärgiks on tutvustada 15-18-aastastele Eesti, Läti ja Rootsi tüdrukutele ettevõtlust kui üht karjäärivaliku võimalust.

Avaürituseks oli Garage 48 häkaton Spark Demos, mille raames aidati osalejatel leida idee ja rahvusvaheline tiim, läbi mõelda oma ärimudel ja koostada tegevusplaan. Osales 85 tüdrukut, neist 27 eestlased, 25 lätlased ja 33 rootslased. Esitati 32 ideed, millest 18 leidsid tiimid.

Tüdrukuid nõustasid üheksa rahvusvahelist mentorit: Mia Carlén (Start Centrum), Anete Grundberga (Green Tech Cluster), Karin Sepp (Tartu Loomemajanduskeskus), Mariin Petoffer (Mental Pin), Liis Tiisvelt (Illimor), Johanna Österling (Emax), Felica Gillberg (Amooi), Hanna-Liis Remmelg (Tartu Teaduspark) ja Kaisa Hansen (TTÜ).

Esimesel päeval esinesid noortele inspiratsioonikõnelejad Merit Valdsalu, Anda Penka, Liza Erikkson ja Clara Lidman. Teisel päeval anti tüdrukutele ülevaade Business Model Canvasest, mille abil hakkasid tiimid läbi mõtlema oma ideid, ja tiimidele hakati õpetama, kuidas oma äriideed esitleda klassikalise 3-minutilise pitch’i abil. Kolmandal päeval harjutati esitlusi ja toimus lõpu-pitch.

“Usun, et tänu “Be The Future’ile” on Eesti gümnaasiumite koolitüdrukud saanud ainulaadse kogemuse oma kaubamärgi loomisel ja arendamisel rahvusvahelises meeskonnas. Need oskused aitavad neil kindlasti tulevikus oma äriideid ellu viia,” kommenteeris projekti olulisust Tallinna Mustjõe Gümnaasiumi majandus- ja ettevõtlusõppe õpetaja Pavel Kuznetsov.

Programm jätkub igakuiste konsultatsioonide ja netikohtumistega. Lõpuüritus toimub 31. märtsist 3. aprillini Rootsis. Programmi lõpus valitakse välja kaks tiimi, kellele korraldatakse juunis õppereis Berliini.

Kolmas programmitsükkel algab veebruaris ja lõpeb augustis. Avaldusi hakatakse vastu võtma tänavuse aasta lõpus.

Head Uudised GoodNews