1. Avaleht
  2. Äri
  3. Baltika majanduslik seisund on paranenud
Baltika majanduslik seisund on paranenud

Baltika majanduslik seisund on paranenud

Rõivatootja Baltika saneerimisnõustaja poolt Harju maakohtule esitatud aruande kohaselt on Covid-19 seotud piirangute tõttu jäänud ettevõtte ärikasum maha saneerimiskavas ettenähtud prognoosist, kuid Baltika äritegevuse põhjalik ümberkorraldamine on aidanud tervisekriisi mõjud ületada, üldist majanduslikku seisundit parandada ja saneerimiskavast kinni pidada. 

Eelmise aasta algusest kuni tänavu oktoobri lõpuni oli Baltika ärikahjum 1,4 miljonit eurot võrreldes saneerimiskavas prognoositud 470 000-eurose ärikahjumiga. Saneerimisnõustaja hinnangul on ärikasumi mahajäämine prognoosist täielikult põhjendatav 2020. aasta detsembris alanud ja 2021. aasta esimesel poolaastal Covid-19 tingitud kaupluste sulgemisega. 

Baltika saneerimisnõustaja Artur Suits märgib, et Baltika juhtkonna prognooside põhjal ja kaubandustegevuse normaliseerumise korral on ettevõtte finantstulemused ja rahavood saneerimiskava täitmiseks piisavad. „Üleminek ainult ühele kaubamärgile, optimeerimine ja kõigi tegevuskulude ettenähtust suurem vähendamine on aidanud Baltikal üle elada ka Covid-19 teise laine negatiivse mõju ja võimaldanud täita oma jooksvad kohustused,“ kirjeldas saneerimisnõustaja. 

Baltika Grupi juhatuse esimehe Flavio Perini sõnul oli eriti aasta esimene pool ettevõtte jaoks väga keeruline, kuna poed olid tervisekriisi tõttu suletud ja vaatamata e-kanalite paremale müügile olid käibenumbrid oodatust kehvemad. „Olukord oli tänavu raske kõikide rõivaste jaemüüjate jaoks. Kõik oma kohustused võlausaldajate ja koostööpartnerite ees täitsime aga õigeaegselt,“ lisas Perini. 

Ühekordsete kuludena avaldab Baltika selleaastastele majandustulemustele mõju ka kahjumlike poodide sulgemine. Kokku on tänavu üle Baltikumi pandud kinni 29 kauplust. 

„Järgmise aasta majandustulemuste ja saneerimiskava täitmiseks annab meile kindlust väga hästi klientide poolt vastu võetud uuenenud Ivo Nikkolo naisterõivaste ja -aksessuaaride kollektsioon. Võrreldes aastatagusega on meie ainukese rõivabrändi müügitulemused olnud märkimisväärselt tugevad. Kaupluste avatuna püsides täidame kindlasti oma 2022. aasta finantsplaanid,“ kinnitas Baltika juhatuse esimees.

Head Uudised GoodNews
tags: