1. Avaleht
  2. Majandus
  3. EAS-i rahvusvaheliste sündmuste toetuse taotlusvoorus on muudatusi
EAS-i rahvusvaheliste sündmuste toetuse taotlusvoorus on muudatusi

EAS-i rahvusvaheliste sündmuste toetuse taotlusvoorus on muudatusi

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskus ootab 29. oktoobrini toetusetaotlusi rahvusvaheliselt huvipakkuvate kultuuri- ja spordisündmuste korraldamiseks.

Täna avatud uue taotlusvooru maht on 480 000 eurot, mis võimaldab toetada 7-8 projekti.

Võrreldes varasemaga on toetuse tingimustes mõned olulised muudatused. Ööbimiste asemel on vaja tõendada sündmuse väliskülastajate arvu, milleks on Tallinnas vähemalt 500 ja väljaspool Tallinna 300 inimest sündmuse kohta. Samuti on ühe võimalusena lisandunud kulude lihtsustatud hüvitamine, kus taotlejalt oodatakse projekti eelarvet koos põhjendustega. Kui sündmuse eesmärgid on täidetud, siis täiendavat arvete ja maksekorralduste kontrolli enam ei tehta.

Aastatel 2016-2019 toetas EAS 16 spordi- ja 13 kultuurisündmust, mille hulgas on näiteks Jazzkaar, PÖFF, Saaremaa ooperipäevad, Tallinn Music Week, Viljandi pärimusmuusika festival, Euroopa koorifestival, Tšaikovski festival, Tartu maraton, Tallinna maraton, Simple Session, murdmaa- ja laskesuusatamise, orienteerumise ja Ironmani tiitlivõistlused.

EASi toetatud sündmustel on kokku osalenud ligi 104 000 väliskülastajat, kes on toonud Eestisse turismitulu 41 miljonit eurot, mis teeb veidi üle miljoni sündmuse kohta.

Täpsemalt selgitatakse toetuse tingimusi infopäeval 1. oktoobril Tallinnas Super Skyparki seminariruumis.

Head Uudised GoodNews