1. Avaleht
  2. Majandus
  3. EAS viib Eesti ettevõtted maailma juhtivale kaitsetööstusmessile
EAS viib Eesti ettevõtted maailma juhtivale kaitsetööstusmessile

EAS viib Eesti ettevõtted maailma juhtivale kaitsetööstusmessile

EAS viib üheksa Eesti ettevõtet ühisstendiga 10.-13. septembrini toimuvale maailma juhtivale kaitsetööstuse messile Londonis. Eesti ettevõtete osalemist rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist.

DSEI on maailma suurim kaitse- ja julgeolekuvaldkonda ühendav mess, mis toob kokku kogu tööstusahela tutvuma uusimate seadmete ja süsteemidega, arendama rahvusvahelisi suhteid ning looma uusi koostöövõimalusi.

EASi ekspordidivisjoni direktori Allar Korjase sõnul on kaitsetööstus Eestis arenev sektor, kuid kohalik turg on väike ning seetõttu peavad kaitsetööstuse valdkonnas tegutsevad ettevõtted suutma eksportida. „Üheks võimaluseks ettevõtetele ekspordivõimekust tõsta on osaleda rahvusvahelistel ärimessidel. Taolisel mastaapsel kogu tarneahelat hõlmaval messil nagu DSEI, on lisaks võimalikele müügitehingutele hea võimalus leida koostööpartnereid arendustegevuseks ja meeskonna kompetentsi tõstmiseks,“ lisas Korjas.

Eesti ühisväljapanekul osalev Baltic Workboats AS (BWB) on viimastel aastatel ehitanud palju kiireid patrulllaevu erinevate riikide õiguskaitse struktuuridele. „Sisenemine oluliselt nõudlikumale militaarturule oleks aga järgmine loogiline samm,“ on ettevõtte juhatuse liige Jüri Taal veendunud. BWB läheb DSEI messile välja kahe laevamudeliga, millest üks on 28-meetrine patrull-laev piirivalve, politsei ning tolli tarbeks. Teine alus on aga puhtalt mereväe jaoks välja töötatud kiire patrull-laeva platvorm, millega on võimalik transportida väikeseid üksuseid või osaleda päästeoperatsioonidel.

Eesti ettevõtted on väljas väga laia tootevalikuga – näiteks tehnilistest kangastest tooted, vormiriietus, militaarjalatsid, patrull-laevad, soomustatud maasturid, kaugjuhitavad jälgimisseadmed.

Ettevõtetest on esindatud Galvi-Linda AS, Defendec OÜ, Nordic Armoury OÜ, Samelin OÜ, United Armaments International OÜ, Vesimentor OÜ, Baltic Workboats AS, Protex Balti AS ning Combat Armoring Group AS.

Head Uudised GoodNews