1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti Energia otsib ideekonkursiga nutikaid lahendusi
Eesti Energia otsib ideekonkursiga nutikaid lahendusi

Eesti Energia otsib ideekonkursiga nutikaid lahendusi

Eesti Energia korraldab teist korda ideekonkursi “Enefit Idea Hub – The Pitch”.

Selle eesmärk on ärgitada piirkonna helgemaid päid mõtlema kaasa, kuidas viia energiamajandus jõulisemate sammudega nutikamasse ajajärku, kus kõigil on võimalik kasu lõigata. Ideekonkursi auhinnafond on 30 000 eurot.

2018. aastal esimest korda toimunud konkursile esitati Eestist, Lätist, Leedust, Soomest ja Poolast kokku 100 ideed. Eelmisel aastal võitnud idee, võrguettevõtte Elektrilevi klientide liitumisplatvorm, on täna arenduses. Aasta lõpuks saavad klientide enim vajatud liitumisteenused automatiseeritud.

Samal ajal liigutakse edasi ka elektritranspordialaste teenuste arendamisega, mille kohta eelmise aasta konkursil samuti ideid esitati. Plaanis on näiteks kortermajadele hästi sobiv mitme elektriauto üheaegse laadimise lahendus.

Eesti Energia juhatuse esimehe Hando Sutteri sõnul otsib ettevõte pidevalt uusi võimalusi, kuidas lahendada elektrist järjest enam sõltuva moodsa ühiskonna ees seisvad väljakutsed innovaatiliselt ja terviklikult. “Tuleviku energiamajanduses on tavatarbijal taastuvenergia, salvestite, juhitavate kodumasinate ja teiste uute tehnoloogiate tõttu aina olulisem roll nii energia hinna kujunemisel kui ka varustuskindluse tagamisel,“ ütles Sutter.

Ideekonkursi ühe osana korraldab Eesti Energia 1. oktoobril Tallinnas inspiratsioonipäeva, kus ettevõte tutvustab nägemust tuleviku energiamaastikust. Sündmusel astuvad üles Azure’i platvormi ja asjade interneti tootejuht OP Ravi Microsofti peakontorist, Hando Sutter ja valdkonna tunnustatud tegijad.

Konkursi ideede esitamise tähtaeg on 31. oktoobril. Poolfinalistid selguvad 28. novembril ja võitja 21. jaanuaril.

Head Uudised GoodNews