1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tallinnas toimus konverents “Advokaadikutse tulevik”
Tallinnas toimus konverents “Advokaadikutse tulevik”

Tallinnas toimus konverents “Advokaadikutse tulevik”

12. septembril toimus Tallinnas 300 noort advokaati kokku toonud konverents “Advokaadikutse tulevik”, kus arutati ekspertidega advokaadielukutse rahvusvahelisemaks muutumist ja põlvkondade koostööd.

Eesti Advokatuuri 100. aastapäevale pühendatud konverentsil ärgitati noori kaasa mõtlema just noorema põlvkonna advokaatide jaoks olulistel teemadel.

“Üheks järjest suurema mõjuga teemaks on rahvusvahelise õiguse tundmise roll Eesti advokaadi töös. Nii ettevõtjad kui ka riigiametnikud pöörduvad üha sagedamini advokaatide poole küsimustega, mis ületavad riikide piire, seega tuleb neile anda ka nõu, mis suudab arvesse võtta teiste maade õigusruumi,” sõnas Eesti Advokatuuri esimees Jaanus Tehver (pildil).

“Noorte advokaatide tugevuseks on kindlasti nende tahe maailma näha, täiendada end õigusalaselt erinevates ülikoolides. Kes on huvitatud karjääri jooksul reisimisest, siis advokaadielukutse võimaldab seda tänapäeval kindlasti rohkem kui kümme aastat tagasi,” lisas Tehver.

Noored advokaadid kutsuvad üles ka arutlema põlvkondade koostöö üle. “Kaasaegses advokaadibüroos on koos mitu erinevat põlvkonda advokaate. Bürood, kes oskavad iga põlvkonna tugevused enda kasuks pöörata, on pikas perspektiivis kõige edukamad,” ütles Eesti Noorte Advokaatide Ühingu juhatuse liige Madis Reppo.

Noore advokaadi sõnul on noorte jaoks advokaadielukutse endiselt atraktiivne valik. “Tänapäeval pole advokaaditöö enam pelgalt klassikaline kontoritöö, vaid võimalusi end teostada on mitmekesiselt,” rääkis Reppo.

Head Uudised GoodNews