1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Eesti ettevõtted osalevad Barcelonas targa linna messil
Eesti ettevõtted osalevad Barcelonas targa linna messil

Eesti ettevõtted osalevad Barcelonas targa linna messil

EAS viis kuuendat korda Eesti ettevõtted ühisstendiga Smart City Expo messile, mis toimub 16.-18. novembrini Barcelonas.

EAS-i ettevõtluse ja innovatsioonikeskuse juhi Mihkel Tammo sõnul on meil palju nutikaid ettevõtteid, kes targa linna lahendustega tegelevad. „Eelmisel korral jäi tavapärane mess ära ja toimus hoopis virtuaalselt. Seekord toimub aga füüsiliselt ja näha on, et huvi on ettevõtete seas väga suur. See on ikka väga suur abi ja tugi, et saame anda paljudele meie ettevõtetele võimaluse olla nähtaval oma valdkonna suurimal äriüritusel,“ ütles Tammo.

Tänavusel ühisstendil osalevad 11 ettevõtet: CAFA Tech, Bisly, Artec Design, Envelope, Eye Vi Technologies, Clean Hand, Superhands, Fyma, Bercman Technologies, Auve Tech ja Bikeep, lisaks on esindatud Taltechi targa linna tippkeskus ja Tehnopol.

Bercman Technologiesi piirkondliku müügijuhi Hans Leisi sõnul on Smart City Expo näol tegemist väga esindusliku ja kõrgetasemelise targa linna valdkonna messiga. „Me oleme messil oleme väljas oma nutika ülekäiguraja lahendusega, mis tõstab ülekäiguradadel erinevate sensoritega ja funktsioonidega liiklusohutust. Meie kasuks räägib interaktiivne ja pilkupüüdev eksponaat,“ selgitas Leis.

Ta lisas, et messid on Bercmani jaoks üks olulisemaid partnerite ja klientide leidmise vahendeid. „Meie partneriteks on liikluse ja mobiilsuse valdkonnas tegutsevad ettevõtted ning lõppklientideks omavalitsused ja linnad. Messil osalemine annab meile võimaluse kohtuda vahetult nii potentsiaalsete partnerite kui ka lõppklientidega,“ rääkis Leis.

Samuti messil osaleva Fyma juhi ja asutaja Karen K Burnsi sõnul saavad nad messil korraga väga suure hulga oma potentsiaalseid kliente läbi käia, näha, kuhu on valdkonna trendid suundumas ja valideerida oma väärtuspakkumist. „Eestil on jätkuvalt maailmas väga tugev digiriigi kuvand ja meie ühisstendil on seetõttu ka kohe kvaliteedimärk küljes,“ ütles Burns.

Fyma on messil väljas oma põhitoote ehk Fyma masinnägemise SAAS-platvormiga. „Me kasutame klientide olemasolevat kaameravõrgustikku, mille videovoogu meie tehisintellekt reaalajas analüüsib. Fyma klientideks on peamiselt linnad ja suured kinnisvaraarendajad, kuna neil lihtsalt puudub korralik andmestik oma keskkonnas toimuva liikumise kohta,“ selgitas Fyma juht.

Fyma esitleb messil esmakordselt oma järeltöötlustoodet, mis võimaldab Fyma keskkonda üles laadida oma varasemalt salvestatud videoklippe ja tehisintellekt teeb tuvastused selle pealt, võimaldades salvestatud video pealt tuvastada objekte, nende liikumissuunda ja hulka kiiresti ja efektiivselt. See on freemium-mudeliga toode, kus esimesed tuvastused teeb toode tasuta, ülejäänu eest peab aga maksma.

Head Uudised GoodNews