1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eesti hakkab IMF-ile rohkem statistikat esitama
Eesti hakkab IMF-ile rohkem statistikat esitama

Eesti hakkab IMF-ile rohkem statistikat esitama

Eesti liitus 11. jaanuaril Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) andmete avaldamise eristandardi täiendatud versiooniga (SDDS Plus) – sellega hakkab Eesti majandus- ja finantsnäitajate kohta rohkem ja detailsemat infot esitama ja avaldama.

„SDDS Plusiga liitumisel suureneb Eestis riiklikku statistikat tegevate institutsioonide avaldatavate majandus- ja valitsemissektori rahanduse näitajate arv ning selle tulemusena paraneb Eesti majanduse ja riigi rahanduse läbipaistvus ning usaldusväärsus,“ ütles rahandusministeeriumi välissuhete nõunik Märten Ross.

SDDS Plusiga on ühinenud 26 riiki, sealhulgas Euroopa Liidu 18 liikmesriiki. IMF-i veebilehekülgedel avaldatav ajakohane statistika aitab kaasa vastutustundliku majanduspoliitika elluviimisele ning operatiivse ja võrreldava statistika kättesaadavuse parandamisele rahvusvahelistel rahaturgudel tegutsevate riikide kohta.

Liitumise valmistas ette Statistikaamet koos Eesti Pangaga. Standardit on täiendatud võrreldes IMF-i esialgse standardiga, millega Eesti liitus 1998. aastal. Riikide liitumine IMFi andmete avaldamise täiendatud eristandardiga on vabatahtlik, kuid IMF-i liikmesmaadele soovitatav.

Head Uudised GoodNews