1. Avaleht
  2. Koos koroonast üle
  3. Eesti Kaupmeeste Liit tunnustas eneseregulatsiooni kokkulepet järginud ettevõtteid
Eesti Kaupmeeste Liit tunnustas eneseregulatsiooni kokkulepet järginud ettevõtteid

Eesti Kaupmeeste Liit tunnustas eneseregulatsiooni kokkulepet järginud ettevõtteid

Juunikuuga saavad läbi alates 1. märtsist kehtinud kaubandusettevõtete ühiselt kokku lepitud eneseregulatsiooni meetmed COVID-19 viiruse leviku tõkestamiseks.

„Tänan kõiki kaupmehi ühtsuse eest. Eneseregulatsiooni järgimisega tulid aktiivselt kaasa nii liidu liikmed kui ka liitu mittekuuluvad kaubandusettevõtted,“ ütles kaupmeesteliidu juht Nele Peil. „Üheskoos andsime olulise panuse viiruse leviku tõkestamisse, kaitstes nii oma töötajate kui ka klientide tervist. Samuti tänan kliente, kes said aru reeglite vajalikkusest ja neid vastutustundlikult täitsid.“

Eneseregulatsiooniga leppisid kaupmehed kokku, et kogunemiste vältimiseks suletakse kaubanduspindadel avalikud istumis- ja mängualad. Samuti ei korraldatud kauplustes üldkasutatavatel aladel degusteerimisi ja jäeti ära inimesi poodlema kutsuvad lühiajalised kampaaniad füüsilistes poodides. Nii töötajatelt kui ka külastajatelt nõuti maskikandmist ja palgati turvatöötajad selle reegli täitmist kontrollima. Paljudes kaubanduskeskustes ja kauplustes jagati klientidele tasuta maske.

„Kuigi eneseregulatsiooniperiood on läbi, palume olla jätkuvalt vastutustundlikud. Nii töötajatel kui ka ostlejatel soovitame jätkuvalt maski kanda, seda vähemalt kuni valitsuse uute suunisteni,” lisas Peil.

Kaubandusvaldkonnas töötab enam kui 72 000 inimest ehk iga üheksas töötav inimene Eestis.

Head Uudised GoodNews