1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Eestlaste loodud uus leviplatvorm BlurBay monetiseerib digitaalse loomingu
Eestlaste loodud uus leviplatvorm BlurBay monetiseerib digitaalse loomingu

Eestlaste loodud uus leviplatvorm BlurBay monetiseerib digitaalse loomingu

Eestlaste loodud uus leviplatvorm võimaldab sisuloojatel ilma vahendajateta turustada.  Platvorm võimaldab müüa ning osta digitaalset sisu alates fotodest lõpetades koolituste ja filmidega.

BlurBay avapidu: Dj Notitz duo. Foto: Harry Tiits

BlurBay on loonud platvormi, kus nii eraisikud kui ettevõtted saavad otse sisuloojatelt loomingut osta. Sisu tootjatele kehtivad võrdsed tingimused ning tarbijatel puudub püsitellimuse kohustus, mis muudab protsessi mõlemale osapoolele läbipaistvaks.

Foto: Harry Tiits

Ettevõtte asutaja ja tegevjuhi Mihkel Stinti sõnul on täna digiloomingut väga keeruline publikuni viia ning sellega tulu teenida. “Filmiturgu kontrollivad täna suurlevitajad, kelle vaatevälja jõudmine jääb enamikele loomeinimestele kättesaamatuks. Ka suurplatvormid nagu TikTok ning Youtubes eeldab publikuni jõudmine ja tulu teenimine miljoneid jälgijaid. Uuel platvormil  on oma loomingu levitamine on igaühe jaoks kliki kaugusel,” selgitas Stint.

Foto: Harry Tiits

Sisu saavad tarbida nii ettevõtted kui eraisikud, läbi sotsiaalmeedia või platvormilt otse ilma kontot või püsitellimust loomata. Kogu protsess on lihtne ja kiire – soovitud sisu saab täismahus nautida mõne sekundiga. BlurBay kasutab sisu kuvamiseks treilereid või osaliselt hägustatud visuaale, milllega huvilised saavad enne ostu tuvuda.

Head Uudised GoodNews