1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Selgusid auhinna „Hea Töökeskkond 2022“ võitjad
Selgusid auhinna „Hea Töökeskkond 2022“ võitjad

Selgusid auhinna „Hea Töökeskkond 2022“ võitjad

Tööinspektsioon tunnustab igal aastal ettevõtteid hea töökeskkonna arendamise eest. Sel aastal pälvisid auhinna Interconnect Product Assembly AS ja Bondora Group AS. Lisaks anti esmakordselt välja eriauhind töökeskkonnaspetsialistile.

Esmakordselt anti välja ka eriauhind töökeskkonnaspetsialistile. Foto: Tiit Mõtus

Auhinnad andis üle Tööinspektsiooni peadirektor Meeli Miidla-Vanatalu täna toimunud EU-OSHA Töötervishoiupäeva konverentsil. „Mul on hea meel tõdeda, et näeme igal aastal järjest enam, et tööandjad panustavad tööohutusse ja väärtustavad head töökeskkonda,“ ütles Miidla-Vanatalu. Ta lisas, et häid kandidaate auhinnale on palju ning valiku tegemine on aastatega muutunud raskemaks, aga see näitabki, et liigume õiges suunas. „On rõõm näha, et nii tööandjad kui töötajad panustavad ühiselt parema töökeskkonna loomisesse,“ ütles peadirektor.

Auhinda antakse välja kahes kategoorias – alla 50 töötajaga ja üle 50 töötajaga ettevõttele. Väikeettevõtete kategoorias pälvis sel korral tunnustuse Bondora Group AS, kes on väike, aga tubli. Lisaks suurepärasele kontorile panustatakse ettevõttes töötajate heaolusse ka läbi tervise edendamise. Ettevõtte töökeskkonnavoliniku südameasjaks on kontoris olemise töötajatele võimalikult mugavaks tegemine.

Bondora Group AS. Foto: Tiit Mõtus

Suuremate ettevõtete kategoorias sai auhinna Interconnect Product Assembly AS , kelle puhul jäi silma see, kuidas on hea töökeskkonna loomisse suudetud kaasata töötajad, panustades palju nende koolitusse. Selle tulemusena oli töökeskkonnavolinike valimisel ühele voliniku kohale lausa viis kandidaati.

Lisaks otsustas komisjon sel aastal anda välja ka eriauhinna AS Hanza Mechanics Tartu töökeskkonnaspetsialistile Olesja Kuusikule, kes teeb oma tööd südamega ja panustab igapäevaselt sellesse, et töökeskkond suures ettevõttes oleks ohutu ja tervist hoidev. Kuna ettevõttes esineb suur osa kõikidest võimalikest töökeskkonna ohuteguritest ja töötab ligi 500 inimest, siis on tema panus märkimisväärne.

Finantstehnoloogiaettevõtte Bondora büroojuhi Mirjam Palvadre sõnul aitab suurepäraseks lihvitud töökeskkond igal töötajal realiseerida oma täielikku potentsiaali. “Nii saab Bondora rahvusvaheline meeskond keskenduda kõige olulisemale ehk luua klientidele iga päev juurde uut väärtust,” märkis ta. Modernsest kontorist ja sellega kaasnevast on Bondora astunud heaolu loomisel sammu edasi, näiteks serveeritakse tööandja kulul lõunal sooja toitu, saadaval on snäkid-joogid-vitamiinid, kontoris käib regulaarselt massöör, töötajad saavad tervisemuredele kiire lahenduse Confidos ning puhkusepäevi on aastas viie võrra rohkem ehk 33.

Suurettevõtete kategoorias võitnud Interconnect Product Assembly AS juhatuse liikme Roman Klepikovi sõnul on tunnustus ettevõtte jaoks oluline ja eriline saavutus. “Panustame igapäevaselt meie töökeskkonda ja selle ohutuse tagamisse ning arendamisse, kuid kindlasti on meil veel arenguruumi. Inimesed on meie kõige suurem vara. Soovime tänada kõiki meie töötajaid, kuna see on ühine pingutus. Eriti tahaksime esile tuua meie töökeskkonnaspetsialisti Liis Kimsto panust,” lisas Klepikov.

  • Auhinna kohta saab rohkem lugeda SIIT.
Head Uudised GoodNews